Ga naar hoofdinhoud

Logistieke professionals tevreden met salaris


Grofweg de helft van alle werknemers in de logistiek is tevreden met zijn honorering; slechts 11 procent is ronduit ongelukkig met zijn salaris. Dit blijkt uit de Global Logistics HR Survey Series van Europhia. Advies- en onderzoeksbureau Europhia Consulting is voor de tweede keer met de resultaten gekomen van een groot wereldwijd onderzoek naar salarissen in de logistieke sector. Zo’n 2.000 ‘logistieke professionals’ uit meer dan 35 landen deden aan het onderzoek mee.

Er zijn enkele opvallende verschillen te zien tussen Europa en Azië. Zo is in Azië liefst 73 procent van de respondenten niet echt gelukkig met zijn salaris; dit staat in schril contrast met de tevredenheid onder logistieke medewerkers in Europa en de VS. Vooral vrouwen blijken in Azië aanzienlijk minder te verdienen. Het verschil tussen de salarissen van mannen en vrouwen bedraagt in Azië liefst 34 procent; in Europa is dat ‘slechts’ 6 procent.

In de Europese landen zijn logistieke professionals veel minder geneigd om een nieuwe uitdaging aan te gaan als dat betekent dat ze minder gaan verdienen. Amerikanen en Aziaten zien een terugval in salaris veel eerder als een noodzakelijk offer om een bepaald carrièrepad te kunnen doorlopen. In de hele wereld blijken logistieke werknemers gevoelig voor secundaire arbeidsvoorwaarden als bonussen en gezondheidsprogramma’s. Opvallend is dat Aziaten een pensioenregeling niet echt belangrijk vinden, terwijl Europeanen en Amerikanen daar wel heel veel waarde aan hechten.

Logistiek onderzoek Europhia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven