Logistieke hotspot in ‘s-Heerenberg krijgt er nieuw modern DC bij • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Logistieke hotspot in ‘s-Heerenberg krijgt er nieuw modern DC bij


Panattoni Nederland, onderdeel van Panattoni Europe, start met de ontwikkeling van een ultra modern logistiek distributiecentrum in het Achterhoekse ‘s-Heerenberg.

Hub met Duitsland

In augustus 2021 wordt gestart met de bouw van het dc dat ligt op DocksNLD in ’s-Heerenberg in het grensgebied van Nederland en Duitsland. Een locatie met een bijzondere aantrekkingskracht voor huurders van logistiek vastgoed omdat vanuit deze plek heel Duitsland, en verder, makkelijk bereikbaar is.

DocksNLD is door de gemeente in 2015 als logistieke hotspot geïntroduceerd en Panattoni Nederland ontwikkelt nu de laatste kavel die op deze grenslocatie beschikbaar is.

DocksNLD ligt langs de A12 en de Duitse A3 en op 13 kilometer van het knooppunt Oud-Dijk (A18-A12). Daarnaast bevinden de Rijn-Waal binnenvaart containerterminal en het station Emmerich zich op 5 kilometer afstand wat een directe en snelle distributie verbinding via het water en de weg oplevert naar andere logistieke knooppunten in zowel Nederland als Duitsland. Het distributiepark is op dit moment al thuis voor klinkende namen als Mainfreight, JCL Logistics, DSV, Rabelink Logistics en Pon Logistics. 

Het distributiecentrum van Panattoni is beschikbaar voor verhuur.

De nieuwe ontwikkeling bestaat uit een warehouse van 21.300 m2, een kantoor van 550 m2 en een  mezzanine van 1.915 m2. Het distributiecentrum heeft een vrije hoogte van 12,20 meter, in totaal 21 docks en 35 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Naar verwachting wordt het complex in mei 2022 opgeleverd.

Het nieuwe complex zal qua duurzaamheid voldoen aan de ‘Very Good’ standaard van BREEAM.

Jeroen Gerritsen, Algemeen Directeur Panattoni Nederland:  “Dit is een mooi begin voor ons in 2021. Onze portefeuille bestaat na de start in 2020 nu uit 8 projecten in Nederland. De DocksNLD site heeft ook als voordeel dat binnen een straal van 100 kilometer 17 miljoen mensen wonen en werken. Daarmee hebben we ook een uitstekende toegang tot zowel de consumenten- als de arbeidsmarkt. Voor nationale en internationale huurders is deze locatie het perfecte scharnierpunt tussen Nederland en Duitsland. Op de route van Rotterdam naar de Duitse Rhein-Ruhr metropoolregio heeft het alles in zich om de logistieke operatie te optimaliseren.” 

Walter Gerritsen, Wethouder Ruimtelijke Ordening en Loco Burgemeester Montferland:”De gemeente Montferland verkoopt haar laatste kavel op DocksNLD nu aan een gerenommeerde partij als Panattoni. Daarmee is DocksNLD uitverkocht en heeft het terrein zich definitief op de Nederlandse- en Europese logistieke kaart gezet. De gemeente Montferland is blij met deze nieuwe ontwikkeling en kijkt vol goede moed naar een verdere ontwikkeling.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven