Logistieke farmareus breidt uit in Antwerpen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Logistieke farmareus breidt uit in Antwerpen


Yusen Logistics, specialist in wereldwijde logistiek van farmaceutische producten, gaat zijn distributiecentrum in het Antwerpse havengebied uitbreiden. Het nieuwe dc zal in december 2020 in gebruik worden genomen.

In 2018 werd op Yusen’s Antwerp Logistics Campus al het Antwerp Healthcare Center geopend. Dit GDP gecertificeerde pharma-warehouse van 8000 vierkante meter, voorzien van zowel coldstore (2-8°C) als ‘ambient’ opslagfaciliteiten (15-25°C) bereikte spoedig haar maximale vullingsgraad.  

17 meter hoog

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag vanuit de sector start Yusen Logistics nu met de verdere uitbreiding van haar pharma-faciliteiten. Aangrenzend aan het bestaande warehouse zal een efficiënt, duurzaam en semi-geautomatiseerd warehouse van 17 meter hoog gerealiseerd worden. 

Ruimte voor 13.000 pallets

Dit nieuwe warehouse met een ambient-temperatuurniveau (15-25°C) en een opslagcapaciteit voor meer dan 13.000 pallets zal geheel voldoen aan de Europese GDP-voorschriften voor opslag en handling van pharmaceutische producten.  

Het nieuw te bouwen ‘smart warehouse’ zal nagenoeg volledig autonoom functioneren met als groot voordeel dat het 24/7 operationeel zal zijn, uiterst flexibel inzetbaar is en een maximale throughputsnelheid van pallets mogelijk maakt bij een minimum aan human errors, schade- en ongevalrisico’s. 

De operationele logistieke werkzaamheden op de Yusen Antwerp Logistics Campus zullen in de tussentijd normaal doorgaan. Om tussentijdse groei niet te blokkeren werd aanvullende warehousecapaciteit van ongeveer 10.000 vierkante meter in Bornem in gebruik genomen.  

Strategische keuze 

Inclusief de nieuwbouw beschikt Yusen Logistics op haar Antwerp Logistics Campus over circa 65.000 vierkante meter warehousecapaciteit waar in totaal gemiddeld 295 personen werkzaam zijn. De verschillende warehouses op de campus zijn specifiek ingericht voor de opslag van producten van klanten uit de automotive, hi-tech, retail en fashion en farma en healthcare-industries. 

Voor met name die laatste klantengroep biedt de Yusen-campus uitgebreide GDP-gecertificeerde faciliteiten waaronder geconditioneerde opslagfaciliteiten met verschillende temperatuurniveaus, freezer-units, narcotica-units en ruimtes voor value added services zoals kwaliteitscontroles. 

“Dit nieuwe project onderstreept onze strategie om de Pharma & Healthcare-activiteiten in Europa verder te willen ontwikkelen”, reageert Bruno Jacques, Managing Director van Yusen Logistics Benelux. 

“Wij zijn ervan overtuigd dat wij onze klanten extra value kunnen bieden in hun logistieke keten door een verhoogde focus op kwaliteit, leadtimes, service offering en cost efficiency. Wij zijn onze klanten dankbaar voor hun vertrouwen in onze services en ik kijk ernaar uit om tezamen met alle betrokken partijen ook dit nieuwe project tot een groot succes te maken!” 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven