Logistieke divisie Fujitsu verder als Davanti • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Logistieke divisie Fujitsu verder als Davanti


De complete logistieke divisie van Fujitsu Services gaat dankzij een management buy-out verder als Davanti Warehousing. Het warehouse management systeem MLS wordt daarmee voortaan ontwikkeld, geïmplementeerd en onderhouden door een bedrijf waarvoor dat de kernactiviteit is.

De bijna veertig medewerkers tellende onderneming, inmiddels verhuisd naar Culemborg, maakt een vliegende start: met een nieuwe release krijgt MLS een nieuw gezicht. Oppervlakkig beschouwd verandert er voor opdrachtgevers en andere relaties van de voormalige logistieke divisie van Fujitsu Services weinig. Want vrijwel alle medewerkers hebben de overstap naar Davanti gemaakt en ook de directieleden zijn ‘oude bekenden’: Ton van den Brink (CEO) en Henk van Voorst (COO). Directe aanleiding voor de verzelfstandiging van de divisie is het feit dat Fujitsu de logistiek niet langer als een kernactiviteit beschouwt. Voor Davanti is het dat juist wél.
“Onze activiteiten kunnen op de lange termijn slechts succesvol zijn als er onophoudelijk in wordt geïnvesteerd. En dat is wat we dus doen – we heten niet voor niets Davanti: voorwaarts”, aldus Van Voorst. Die ambitie heeft niet alleen betrekking op de ontwikkeling van MLS, maar ook op de markten waarop Davanti zich richt. Het bedrijf is actief in heel Europa. MLS wordt geleverd aan logistieke dienstverleners, retailers, levensmiddelen- en farmaceutische bedrijven. Verder richt Davanti zich op Aziatische bedrijven die in Europa distributiecentra vestigen. De onderneming biedt die vestigingen een geïntegreerde oplossing voor logistiek en import.
Dit jaar verschijnt release 6.4 van MLS. Onderdeel daarvan is een nieuwe gebruikerinterface, die is gebaseerd op technologie van Microsoft en gelijkenis vertoont met Outlook. De nieuwe versie is gebaseerd op zowel SQL Server, de databasetechnologie van Microsoft en op Progress.
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven