Ga naar hoofdinhoud

Logistieke dienstverlener met grootste automatisch shuttlemagazijn ter wereld komt naar Nederland


De Dematra Group uit België, gespecialiseerd in logistieke diensten en fijnmazige distributie, neemt Nouwens Transport Breda over.

Dematra Group  is geland in Nederland. De logistieke dienstverlener, die in België ge grootste volautomatische shutlemagazijn bouwt, neemt sectorgenoot Nouwens uit Breda over. Het is de tweede overname van Dematra Group op korte tijd. In mei dit jaar werd De Sloover overgenomen, een transporteur in het nabijgelegen Belgische Zulte.

Nouwens

Nouwens Transport Breda is gespecialiseerd in transport en opslag van hoogwaardige goederen, waaronder consumentenelektronica, farmaceutische producten en voeding. Nouwens vervoert deze goederen in de Benelux en heel Europa, inclusief een 24-uurs distributie naar het Verenigd Koninkrijk.

Zelfstandig

Dematra en Nouwens zullen door deze overname hun klanten beter van dienst kunnen zijn, omdat ze een breder dienstenpakket kunnen aanbieden. Achter de schermen zullen Nouwens Transport en Dematra elk zelfstandig focussen op hun eigen operationele specialisatie.

Mega shuttlemagazijn

Dematra kwam eind vorig jaar in het nieuws vanwege de bouw van zijn mega shuttlemagazijn. Het bedrijf bouwt in het Belgische Kruisem (vlak onder Gent) een volautomatisch warehouse goed voor 80.000 pallets en 12.000 in- en uitgaande palletbewegingen per dag. Kosten: 50 miljoen euro. Volgens eigen zeggen de grootste ter wereld.

Foto: Dematra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven