Logistieke dienstverlener Duvenbeck overgenomen door investeringsmaatschappij • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Logistieke dienstverlener Duvenbeck overgenomen door investeringsmaatschappij


Logistiek dienstverlener Duvenbeck is overgenomen door investeringsmaatschappij Waterland Private, dat ruime ervaring heeft in logistiek én warehousing.

Het regent overnames de laatste maanden in de sector. Denk aan Ingram Micro dat werd overgenomen door CMA CGM. Vorige wee nog lijfde Lineage drie Nederlandse koel- vriesspecialisten tegelijk in.

Warehousing

Dit keer neemt investeringsmaatschappij Waterland Private Duvenbeck over. Waterland heeft ruime ervaring op het gebied van logistiek en industriële outsourcing. Zij heeft momenteel belangen in de Global Transport Solutions Group (4PL-leverancier gericht op scheepsonderdelen) en Dematra (warehousing en distributie).

Duvenbeck 700 miljoen omzet

Duvenbeck is met ongeveer 6.000 werknemers en een jaaromzet van circa 700 miljoen euro een van de grootste spelers op de Europese transportmarkt. Duvenbeck ziet zichzelf als een full-service logistieke dienstverlener op het gebied van op het gebied van concept, expeditie en contractlogistiek. Bovendien biedt de onderneming cross-docking, sequencing en traileryards. Duvenbeck heeft meer dan 1500 eigen eigen vrachtwagens.

Overname

Thomas Duvenbeck: “We waren op zoek naar een partner voor onze traditionele onderneming, een met ondernemersmentaliteit, naar samenwerking op ooghoogte en op voet van gelijkheid en de bereidwilligheid tot verbintenis van beide partners om de langdurige zakenrelaties met onze klanten en leveranciers te continueren. Waterland heeft ons een indrukwekkend track-record een aantrekkelijke, toekomstgerichte groeistrategie voor de hele groep. Mijn familiebedrijf is in goede in goede handen.”

Eigenaar Thomas Duvenbeck zal als grootaandeelhouder aan de onderneming verbonden blijven en zal de groep in alle aangelegenheden van strategische ontwikkeling verder leiden, onder meer als voorzitter van de adviesraad. De transactie is nog onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuring door de antitrustautoriteiten, en er zijn en zullen geen verdere financiële details worden bekendgemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven