Ga naar hoofdinhoud

Logistieke dienstverlener aangeklaagd om ongeval met vorkheftruck


Het logistieke bedrijf Arrow Worldwide is aangeklaagd voor zeven overtredingen nadat een vrachtwagenchauffeur in mei 2021 ernstig gewond raakte bij een vrachtdepot.

Ongelukken met heftrucks; het gebeurt helaas overal en te vaak. Zo ook bij Arrow in Melbourne in 2021. Stalen balken met een gewicht van ongeveer 1,5 ton vielen op de 64-jarige vrachtwagenchauffeur toen er met een vorkheftruck vracht in zijn vrachtwagen werd geladen, aldus WorkSafe, de Inspectiedienst van de staat Victoria in een verklaring.

“Arrow Worldwide zou hebben nagelaten een veilig werksysteem op te zetten of te onderhouden voor het laden van vracht op voertuigen met behulp van een vorkheftruck; zou hebben nagelaten instructies te geven aan transportchauffeurs; en zou hebben nagelaten een verkeersbeheersplan uit te voeren om het risico van botsingen tussen mobiele installaties en voetgangers te verminderen”, aldus de verklaring.

podcast

Podcast
Zo maakt Albert Heijn van de mens een sterke schakel

Arrow Worldwide wordt krachtens artikel 23, lid 1, van de Occupational Health and Safety Act drie keer aangeklaagd omdat het er niet voor heeft gezorgd dat andere personen dan werknemers niet aan gezondheids- en veiligheidsrisico’s werden blootgesteld.

Het bedrijf wordt ook geconfronteerd met vier aanklachten op grond van artikel 26, lid 1, van de OHS Act omdat het er niet voor heeft gezorgd dat een werkplek onder zijn beheer en toezicht, voor zover redelijkerwijs mogelijk, veilig en zonder risico’s voor de gezondheid was.

De uitspraak volgt binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven