Logistiek vastgoed groeit fors in Europa • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Logistiek vastgoed groeit fors in Europa


Logistiek vastgoed blijft in trek. In heel Europa werd het eerste kwartaal van dit jaar bijna 20 procent meer geïnvesteerd dan dezelfde periode een jaar eerder.

In een recent onderzoek geeft vastgoedexpert Savills aan dat de investeringen in de Europese logistieke vastgoedsector in het eerste kwartaal van 2022 14,3 miljard euro bedragen, een stijging van 19,6% ten opzichte van 2021. “De belangrijkste drijfveren van deze sterke groei in de sector blijft de hausse in e-commerce na de pandemie en, meer recentelijk, hebben geopolitieke crises geleid tot een race om extra opslagruimte om de toeleveringsketens van bedrijven te beveiligen”, zegt Marcus de Minckwitz, hoofd Industrial & Logistics bij Savills EMEA.

Toplanden en Nederland

De grootste bedragen werden geïnvesteerd in Duitsland met 4,1 miljard euro en in het Verenigd Koninkrijk met 2,9 miljard euro. Deze landen zijn samen goed voor de helft van de investeringen. Daarna volgen Nederland met 2 miljard euro en Frankrijk met 1,1 miljard euro.

Lees ook
Oprukkende e-commerce en micro fulfilment vraagt aanpassingen logistiek vastgoed

Savills constateert dat, net als in 2021, de magazijnhuren zijn gestegen, met een gemiddelde groei van 5,9% in de afgelopen 12 maanden, vanwege het tekort aan topruimte. Bovendien blijft de leegstand dalen tot een niveau van 3,3%.

Voorspelling vastgoed 2022

Savills verwacht dat dit jaar de huurmarkt op een hoog niveau blijft met een aanhoudende daling van de leegstand. De vastgoedreus schat dat de investeringstransacties dit jaar rond de 60 miljard euro zullen uitkomen, een cijfer vergelijkbaar met het recordniveau van 62 miljard euro dat vorig jaar werd bereikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven