Logistiek talent in de Nacht van Eindhoven • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Logistiek talent in de Nacht van Eindhoven


In de nacht van 24 op 25 mei organiseert adviesbureau CQM de tweede editie van de Nacht van Eindhoven. Na de succesvolle eerste editie vorig jaar is er dit jaar nog meer animo voor deelname.

Studententeams afkomstig van acht verschillende universiteiten zullen zich een nacht lang buigen over logistieke vraagstukken die een consultant van CQM in zijn dagelijkse werk tegenkomt. Dit jaar wordt onder andere gerekend aan de optimale bevoorrading van cafés. Het is voor CQM een uitgelezen kans om potentiële werknemers te leren kennen en te toetsen. Voor de studenten is het de kans om de praktijk te leren kennen en te laten zien wat ze waard zijn.

Consultant voor één nacht
De Nacht van Eindhoven is een wedstrijd op het gebied van logistiek, transportplanning en proces- en productverbetering. De opgaven zijn allemaal ontleend aan de consultancypraktijk van CQM. In de vorige editie werd onder andere gerekend aan het opzetten van een structuur voor de distributie van huishoudelijke apparaten in de VS en werden de optimale bezorgroutes voor een leverancier van ijs bepaald. Dit jaar zullen de studenten zich onder meer gaan buigen over het bevoorraden van cafés.
De eisen die aan de studenten gesteld worden zijn inventiviteit, snelheid, praktisch denken en doorzettingsvermogen. En daarnaast moeten ze natuurlijk kunnen samenwerken, want consultancy is teamwork.
 
Actief profileren
Waarom organiseert CQM een dergelijk evenement? Lieneke Spanjers, consultant bij CQM en een van de organisatoren van de Nacht van Eindhoven: “CQM is altijd op zoek naar de beste mensen. Om hen als kleine speler te kunnen bereiken, moet je zien op te vallen tussen grote spelers als managementconsultancybureaus, ICT-bedrijven en multinationals. Met een evenement als de Nacht van Eindhoven kunnen we ons actief profileren naar studenten.”
 
Kleinschalig
De studenten krijgen door middel van de opdrachten een beeld van de inhoudelijke kant van het werk en maken kennis met het werkveld van de logistiek. Daarnaast is de Nacht zeker ook bedoeld om de studenten een beeld te geven van de sfeer bij CQM. “Juist daarom houden we het kleinschalig en binnen de muren van het bedrijf. Onze informele en gezellige sfeer komt zo het beste over. Het wordt vooral ook een leuk evenement. Het enige wat niet klopt is dat wij de rest van het jaar niet ’s nachts werken.”

Comité van Aanbeveling
De Nacht van Eindhoven wordt ondersteund door een comité van aanbeveling bestaande uit Prof.dr. Emile Aarts (TU/e), Prof.dr. Wim Albers (UT), Prof.dr. Richard Boucherie (UT), Prof.dr. Michel Dekking (TUD), Prof.dr.ir. Dick den Hertog (UvT), Prof.dr.ir. Stan van Hoesel (UM), Prof.dr. Richard Gill (UL), Prof.dr. Ton de Kok (TU/e), Prof.dr. Jan van Leeuwen (UU), Prof.dr. Gerard Sierksema (RUG) en Prof.dr. Henk Tijms (VU).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven