Logistiek park in Westland voor 116,5 miljoen euro verkocht • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Logistiek park in Westland voor 116,5 miljoen euro verkocht


Ruim 23 voetbalvelden aan dc-oppervlakte hebben een nieuwe eigenaar gekregen. ABC Westland heeft elf distributiecentra en twee kantoren verkocht aan de Amerikaanse vastgoedinvesteerder Hines. De gebouwen zijn samen ongeveer 117.000 vierkante meter groot.

Prijskaartje: 116,5 miljoen euro

ABC Westland ontvangt 116,5 miljoen euro voor de transactie, zo maakt Simmons & Simmons bekend. Dat is het advocatenkantoor dat Hines bij de aankoop heeft begeleid. Simmons & Simmons spreekt over ‘een van de grootste transacties van logistieke parken in de Nederlandse geschiedenis’.

De warehouses bevinden zich op bedrijvenpark ABC Westland in Het Westland, de landstreek onder Den Haag die tien kilometer ten noorden van de Rotterdamse haven te vinden is. Op ABC Westland zitten overigens voornamelijk bedrijven uit de agri- en foodlogistiek.

Het park werd in 2016 uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland. De daken van de bedrijfspanden op ABC Westland zijn voorzien van in totaal 18.285 zonnepanelen, waarmee ze circa dertig procent van het huidige energieverbruik op het park leveren.

Bekijk hier een video van ABC Westland.

Hines kocht eerder logistiek park in Venlo

Hines is een vastgoedinvesteerder- en ontwikkelaar met vestigingen in 214 steden in 24 landen. Hines nam in oktober 2018 al Fresh Park Venlo over van Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost Nederland (Royal ZON). Het Fresh Park Venlo zit aan de A73, is 110 hectare groot en er bevinden zich circa 130 bedrijven in 23 gebouwen. Die gebouwen zijn sinds eind vorig jaar dus eigendom van het Amerikaanse Hines.

Hier komt ABC Westland nu bij. “ABC Westland is een invloedrijke verbinder in de agri- en foodbranche, strategisch gelegen nabij de Rotterdamse haven, het grootste industriecomplex van Europa”, zegt Rob Hendriks, dat het team van de advocaten van Simmons & Simmons begeleidde. “Wij zijn niet alleen trots op de omvang en het belang van deze transactie, maar ook dat wij onze cliënt Hines wederom hebben geadviseerd bij een grote acquisitie in Nederland.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven