Logistiek Nederland wordt populairder: investeringen nemen toe • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Logistiek Nederland wordt populairder: investeringen nemen toe


Logistiek Nederland wordt steeds populairder. Vorig jaar zijn er ongeveer 63 nieuwe buitenlandse investeringen in logistieke projecten gedaan in Nederland, zo blijkt uit cijfers van Nederland Distributieland (NDL/HIDC).

Bij het grootste deel van die investeringen, 49 stuks, werden de distributieactiviteiten weer uitbesteed aan gevestigde logistiek dienstverleners. De overige veertien bedrijven zetten wel een eigen vestiging op in Nederland. Het gaat hierbij met name om bedrijven uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Brexit

Dat steeds meer bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk voor Nederland kiezen, heeft volgens NDL/HIDC te maken met de aankomende Brexit. Van alle buitenlandse landen is het VK met dertig projecten in 2018 nu de grootste investeerder in logistiek Nederland. Overigens steeg ook het aantal investeringen uit Azië.

Remco Buurman, de algemeen directeur van NDL/HIDC, verwacht dat het aantal investeringen verder zal toenemen. Dat liet Buurman weten op het vijfde jaarcongres van de Topsector Logistiek. Meer weten over dit jaarcongres? Warehouse Totaal schreef er donderdag onderstaand artikel over.

NDL/HIDC

Nederland Distributieland (NDL/HIDC) is een vereniging die zich direct of indirect bezighoudt met logistiek en supply chain management. Het in 1987 opgerichte bureau adviseert buitenlandse (logistieke) bedrijven die zaken willen doen in Nederland en geeft ook voorlichting en beleidsadviezen aan de overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven