Logistiek Nederland opgelet: Taiwan zoekt cold chain kennis en kunde en strooit met miljoenen aan subsidie • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Logistiek Nederland opgelet: Taiwan zoekt cold chain kennis en kunde en strooit met miljoenen aan subsidie


Taiwan wil zijn cold chain verbeteren. Om deze leze logistiek tak op te krikken, gooit de regering miljoenen euro’s subsidies er tegenaan.

Er liggen goede kansen voor de Nederlandse koelketenindustrie in Taiwan; onder meer actief op het vlak van duurzame oplossingen voor geconditioneerde opslag, logistiek, verwerking en verpakking van groente, fruit en bloemen. Dat blijkt uit een recent publiceerde marktscan van het Netherlands Office in Taipei (NLOT).

Miljoenen aan subsidie

Taiwan wil zijn logistieke infrastructuur in de cold chain opkrikken. De Taiwanese overheid geeft € 415,8 miljoen uit aan subsidies in de komende twee jaar, met als doel de verbetering van de bestaande koelketen in de landbouw, visserij en veeteelt. Deze forse investering is broodnodig: de agro-logistieke keten in Taiwan loopt erg achter en waardeverlies na oogst is een serieus probleem voor Taiwanese boeren en logistieke bedrijven.

Handelsmissie

Samen met NLOT organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) daarom een handelsmissie van 27-31 maart, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Gezamenlijk optreden opent deuren

Matthijs van der Hoorn van The Netherlands Office in Taipei: “Taiwan is een zeer kansrijke markt en de lokale overheid heeft ambitieuze plannen aangekondigd om een volwaardige koelketen te ontwikkelen in de komende jaren. Om deze kansen maximaal te benutten, heb je als Nederlandse bedrijf een lokale partner nodig, die zorgdraagt voor lokale marktpresentie, zowel naar de particuliere als de publieke sector. De joint selling partner is de partij die lokaal marktcontacten onderhoudt, maar ook als representant kan optreden ingeval van aanbestedingen. Na jaren van voorbereiding is dit een uitgelezen moment  om met deze missie de spreekwoordelijke deuren te openen, die voor anderen gesloten blijven.”

Aanbestedingen

Dichtbij Taoyuan International Airport is een agro-logistiek park in aanbouw. Met de bouw is nog niet begonnen, de voltooiing is naar verwachting volgend jaar. Het logistiek park vormt een cruciaal verbindende schakel in het netwerk van koelketens op het hele eiland, voor de behandeling van landbouw-, aquatische en bloemproducten. “De Nederlandse cold chain logistics industrie kan waardevolle input geven voor het algemene ontwerp van het park, advies geven aan de exploitant en optreden als leverancier van technologieën en apparatuur. Dit alles komt terug in het missieprogramma en biedt onmiddellijke zakelijke mogelijkheden, onder meer in de vorm van aanbestedingen”, besluit Laisy Deng, Business Development Coordinator van RVO.

inschrijven of meer informatie verkrijgen kan via https://www.rvo.nl/evenementen/cold-chain-taiwan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven