Logistiek dienstverlener DSV krijgt grote opdracht voor e-bikes • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Logistiek dienstverlener DSV krijgt grote opdracht voor e-bikes


De e-bikes van e-bikefabrikant VanMoof worden vanuit de fysieke winkels in onder meer Amsterdam, Tokyo en New York verkocht. Daarnaast worden de rijders bediend via online verkopen. Voor de afhandeling van deze online orders is VanMoof de samenwerking aangegaan met DSV Multi-Channel Fulfilment (DSV MCF).

Next billion on bikes

“Om de missie van VanMoof te realiseren om het volgende miljard rijders op fietsen te krijgen, hebben we ervoor gekozen om samen te werken met DSV MCF, gezien hun sterke ervaring in e-commerce fulfilment en hun brede internationale netwerk”, aldus Mats Meijer, EU Fulfillment Lead bij VanMoof.

“Samen zullen we onze Europese fulfilmentactiviteiten opschalen, waarbij uiteraard de klantbeleving centraal staat. Tijd om samen de toekomst te bezorgen.”

Forse uitbreiding in capaciteit

“We zijn trots dat VanMoof voor onze know-how en procesinrichting heeft gekozen” geeft Erik Biemans, Customer Relations Manager van DSV MCF aan. “De implementatie is al in volle gang en naar verwachting fietsen de eerste modellen nog dit jaar ons magazijn uit. De groeipotentie is enorm en wij staan te popelen om VanMoof hierin verder te ondersteunen.”

Duizenden fietsen in opslag

Zijn collega Ton Blom, directeur DSV MCF, vult aan: “De opslag van duizenden fietsen is binnen DSV geen probleem. We verzorgen de werkzaamheden vanuit een van onze DSV-warehouses in Moerdijk. Een verdere uitbreiding in ruimte van DSV MCF stond vanwege de constante groei sowieso al gepland. Eind 2020 krijgen we gefaseerd de beschikking over zo’n extra 25.000 vierkante meter.”

VanMoof is opgericht in 2009 door de Nederlandse broers Taco en Ties Carlier en anno 2020 rijden er wereldwijd ruim 120.000 van hun hightech feature-rijke e-bikes. VanMoof opereert als een volledig geïntegreerd end-to-end bedrijf en is volledig eigenaar van het gehele proces: van ontwerp tot productie, van verkoop tot after-sales.

Miljoenen aan groeigeld

VanMoof haalde onlangs opnieuw tientallen miljoenen aan groeigeld op. Met een investering van ruim 33 miljoen euro komt het totaal opgehaalde bedrag door de fietsfabrikant uit op ruim 61 miljoen euro. Met de huidige investering wil VanMoof aan de toegenomen vraag voldoen en de levertijden verkorten, maar ook werken aan de bouw van een reeks serviceoplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven