Ga naar hoofdinhoud

LogiMat 2022 maakt sterke comeback: dit tonen de 1500 exposanten


LogiMat is terug. Ook na 19 jaar en een coronapandemie heeft de beurs zijn aantrekkingskracht niet verloren. Het aantal exposanten is op het niveau van voor 2020. De vierkante meters beursoppervlakte zijn zelfs gestegen.

LogiMat is terug van weggeweest. Onder het motto “Smart – Sustainable – Safe” opent de LogiMAT van 31 mei tot 2 juni 2022 opnieuw haar deuren in het beurscentrum van Stuttgart. “De exposanten kijken uit naar direct contact met klanten en vakbezoekers en plannen grote dingen”, zegt beursdirecteur Michael Ruchty, EUROEXPO Messe- und Kongress-GmbH München. “Ze hebben een uitgebreide mix van de nieuwste technologieën en intelligente, efficiënte systemen en oplossingen voor duurzaamheid en veilige, betrouwbare automatisering in de intralogistiek klaar voor beursbezoekers. Het beproefde ondersteunende programma bij LogiMAT zal ook voorzien in aanvullende informatiebehoeften.”

Exposanten

1500 exposanten waarvan een derde uit het buitenland en 120.000 vierkante meter vloeroppervlakte. Dat zijn de cijfers die horen bij LogiMat 2022. Daarmee is de intralogistieke beurs, die wordt gehouden van 30 mei tot en met 2 juni terug op pré corona niveau. De beurs die in 2003 begon als een regionale, Duitse beurs is in 18 jaar uitgegroeid tot een grote, internationaal evenement.

Digitalisering en robots

Bezoekers zullen in de tien beurshallen tal van nieuwe producten en innovaties voor duurzame, hulpbronnenefficiënte processen kunnen vinden. Automatisering, digitalisering en omnichannel evenals het aanhoudende tekort aan geschoolde arbeidskrachten kunnen als bepalende factoren voor de ontwikkelingen worden gezien. Het bijbehorende product- en oplossingenaanbod omvat krachtige robots, heftruckinnovaties en zelfrijdende transportvoertuigen (AGV), concepten voor schaalbare, flexibele, groeiende geautomatiseerde opslagsystemen, energiezuinige aandrijf- en opslagmodules en slimme cloudmodellen voor intelligent magazijnbeheer, data-analyse en controle software.

Innovatieprijs

LogiMat heeft ook innovatieprijzen te verdelen. Er zijn 3 categorieën:
1. Software, IT communicatie
2. Transport-, voorraad- en heftechniek
3. Identificatie, verpakking en ladingzekering.

Deze ingrediënten en meer moeten zorgen voor meer dan 50.000 bezoekers, want dat was het recordaantal vorig jaar. Ter vergelijking: in 2003 was het bezoekersaantal 3700 en in 2013 ruim 29.000.

Onderwerpen per hal

In het verdere gebied van Hal 7 en Hal 9 sluiten de exposanten van de productassortimenten en nieuwe ontwikkelingen uit de aanvullende gebieden kranen, laadtechniek, handlingsystemen, poorten, brandbeveiligings- en veiligheidssystemen zich aan.

Primeur voor robots

Vanwege het hoge aantal exposantenregistraties en de groei in de robot- en AGV-sector is op LogiMAT 2022 voor het eerst de gehele Hal 2, inclusief de foyer, ingericht als expositieruimte voor dit productsegment. Meer dan 80 exposanten tonen de internationale vakbezoekers hun nieuwste ontwikkelingen voor AGV en robotgebaseerde automatisering in de intralogistiek.

Digitalisering

In Hal 8 en delen van Hal 6 wijzen de ontwikkelaars en aanbieders van logistieke software vaak de weg naar de toekomst. Als basis hiervoor ondersteunen de IT-systemen consequent de digitale transformatie in het bedrijf en de naadloze integratie van bedrijfsoverschrijdende processen. Naast systemen voor wagenparkbeheer, transportbeheer, resourcebeheer, werfbeheer en tijdslotbeheer, evenals actuele softwareoplossingen op het gebied van douane, verzendverwerking en exportcontrole, zullen nieuwe ontwikkelingen van toepassingen, modules en systemen worden getoond op LogiMAT 2022, die de basis vormen voor snelle gegevensfusie, -vormanalyse en procesoptimalisatie.

Kunstmatige intelligentie

Op basis van kunstmatige intelligentie (AI) methoden en processen en krachtige algoritmen worden toepassingen voor het Internet of Things (IoT) of analyses in Big Data-concepten ondersteund, waardoor de operationele processen van de intralogistiek en de supply chain worden geoptimaliseerd. Verschillende exposanten bieden ook uitgebreide magazijnbeheersystemen als slimme cloudoplossing, die met individueel combineerbare modules, functionaliteiten en verschillende factureringsmodellen ook kleine en middelgrote bedrijven een comfortabele instap in de digitalisering bieden.

Software en verpakkingen

De softwarebedrijven delen hal 6 met de leveranciers van container- en opslagoplossingen, verpakkings- en verpakkingsmachines en etiketteer- en identificatietechnologie, die ook in hal 4 zijn geconcentreerd. Onder andere nieuwe ontwikkelingen in transportboxen voor last-mile logistiek in food e-commerce, nieuwe rolcontainerapparatuur, dynamische vrachtmeetoplossingen en oplossingen voor moderne objectherkenning, evenals aangepaste beveiligingslabelprinters, (RFID)-labels en scanners wachten op het internationale handelspubliek daar. Op het gebied van duurzaamheid door decarbonisatie presenteert een bekende logistiek dienstverlener ook zijn Net Zero Carbon-programma voor CO2-neutraal transport door de hele supply chain.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven