Ga naar hoofdinhoud

Levi neemt nieuw omnichannel distributiecentrum en in gebruik en legt hem vol met duizenden zonnepanelen


Levi Strauss & Co. neemt in het Duitse Dorsten een nieuw distributiecentrum in gebruik. Het omnichannel warehouse wordt voorzien van duizenden zonnepanelen die het pand duurzaam moet maken.

Levi Strauss & Co. groeit en dus breidt het zijn logistieke capaciteit uit. Het kledingmerk huurt in Dorsten, nabij zijn dc in Unna, waar Hunkemöller een groot gerobotiseerd dc heeft, een omnichannel warehouse waarvan het bedrijf de logistiek in eigen hand houdt. Het nieuwe dc, (ontwikkeld door Delta Development en ontworpen door Quadrant4) moet de retailer meer opslagcapaciteit geven, efficiënter, sneller en duurzamer maken.

Duurzaamheid

Duurzamer zit hem in kortere, efficiëntere klantleveringen, maar ook in het pand. Het distributiecentrum wordt voorzien van 8264 zonnepanelen. De pv installatie is ontwikkeld door Sunrock. De zonne-installatie genereert een output van 3,45 megawattpiek per jaar.

Volgens Sunrock, dat in Nederland samenwerkt met Panattoni voor verduurzaming, bespaart het bedrijf hiermee 1.322 ton kooldioxide, wat gelijk staat aan de uitstoot van 908 eenpersoonshuishoudens. De centrale levert groene stroom sinds september 2023. Vanaf januari 2024 zal een batterij met een capaciteit van 1000 kilowattuur helpen om overschotten van geproduceerde elektriciteit op te slaan en in reserve te houden voor maanden met weinig zon.

Als het dc klaar is in 2024 worden vanuit Dorsten 55 miljoen items per jaar verstuurd. Het dc in Dorsten is een van de acht dc’s van Levi Strauss & Co. in Europa.

Foto Quadrant4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven