Leveste Zorggroep besteedt goederenlogistiek uit • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Leveste Zorggroep besteedt goederenlogistiek uit


Leveste Zorggroep in Emmen heeft de regie van zijn goederenlogistiek aan Hospital Logistics toevertrouwd.  Dit betekent dat het magazijnbeheer, maar ook het voorraadbeheer vanaf nu onder de verantwoordelijkheid valt  van Hospital Logistics. De logistieke werkzaamheden vinden sinds 15 september plaats vanuit een nieuw Medisch Distributie Centrum in Emmen (MDC Emmen). Het magazijn werd ingericht in de gebouwen van Lips Textielservice te Emmen, al jaren de huisleverancier van het Scheperziekenhuis voor wat betreft plat linnen. Het is nu voorzien van een Cleanroom voor de opslag en detailpicking van steriele goederen. Hospital Logisitcs, Leveste en Lips streven ernaar om hun diensten maximaal op elkaar af te stemmen en zo tot een geoptimaliseerde logistieke dienstverlening te komen.

Het ziekenhuis of de zorginstelling bepaalt bij Hospital Logistics zelf welke producten bij welke leveranciers worden afgenomen. Hospital Logistics neemt hierbij altijd een ‘productneutraal’ standpunt in. De belangrijkste toegevoegde waarde ligt in het optimaliseren van het logistiek proces. Zo zal de dienstverlening naar verwachting leiden tot het verminderen van het vrachtverkeer in en rond het Scheperziekenhuis. De vrijgekomen ruimte wordt beschikbaar gesteld aan het primaire proces, met name de uitbreiding van de poliklinieken Chirurgie en Orthopedie.
Het contract met Leveste is het tweede in korte tijd voor Hospital Logistics, dat op 1 mei 2007 een vestiging in Capelle aan den IJssel (MDC Capelle aan den Ijssel) opende voor de belevering van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

België
Hospital Logistics is een Belgisch bedrijf met meer dan tien jaar ervaring in de logistieke behandeling en distributie van verbruiksgoederen voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Het bedrijf Hospital Logistics is ontstaan vanuit de logistieke behoeften van UZ Leuven in België. Intussen heeft Hospital Logistics een sterke groei doorgemaakt in België en kan het naast UZ Leuven o.a. A.Z. Diest, A.Z. St-Dimpna te Geel, AZ St-Jozef te Malle, M.S. Centrum Melsbroek, en ook 2 psychiatrische instellingen en meerdere rust- en verzorgingstehuizen tot zijn klantenportfolio rekenen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven