Ga naar hoofdinhoud

Lelystad krijgt er weer een groot distributiecentrum bij


Lelystad krijgt er weer een distributiecentrum bij. Het nieuwe warehouse krijgt een oppervlakte van ruim 36.000 vierkante meter.

Lelystad is in trek bij vastgoedontwikkelaars. Eerder kondigde Bol al aan zich te willen vestigen in de stad. Vorige week nog liet Bestseller weten er een spectaculair houten warehouse te bouwen. Nu kondigt FrasersFrasers Property Industrial aan een groot dcte bouwen in de hoofdstad van Flevoland.

Nieuw warehouse

FrasersFrasers Property Industrial heeft een ontwikkeling verworven van Amazone Real Estate, strategisch gelegen in Lelystad, Nederland. De ontwikkeling omvat de bouw van een nieuwe logistieke faciliteit met een oppervlakte van 36.402 m², waarvan de bouw zal beginnen in januari. Goldbeck Nederland. is aangesteld als bouwpartner.

De faciliteit bestaat uit twee units: Unit A omvat een magazijn van 15.532 m², een mezzanine van 1.389 m² en een kantoor van 1.304 m². Unit B is een magazijn van 15.656 m² met een mezzanine van 1.217 m² en een kantoor van 1.304 m². In totaal 290 parkeerplaatsen voor auto’s en 16 parkeerplaatsen voor vrachtwagens worden gelijkmatig verdeeld over de units.

Automatisering distributiecentrum

Supervlakke vloeren in beide units zullen geautomatiseerde opslagsystemen ondersteunen en een vloerbelasting van 60KN/m² zal ook zorgen voor een aanzienlijke capaciteit om zware materialen op te slaan, aldus de ontwikkelaar.

Frasers Property Industrial mikt op een BREEAM Excellent-certificering voor de nieuwe ontwikkeling, die zal beschikken over PV-zonnepanelen, slimme meters, grijs watergebruik en een VRF-verwarmingssysteem om efficiënt gebruik van hulpbronnen te garanderen. Andere duurzaamheidskenmerken zijn oplaadpunten voor elektrische voertuigen voor fietsen en auto’s, evenals landschapsarchitectuur die de ecologische biodiversiteit ondersteunt, zoals groen en insectenhotels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven