Ga naar hoofdinhoud

Ledstores verhuisd naar nieuw warehouse om groei de baas te blijven


Ledstores maakt een stormachtige ontwikkeling door in binnen- en  buitenland. Een nieuw warehouse was onontbeerlijk om de groei aan te kunnen. Die slag is nu gemaakt.

De grootste ingreep in het bestaan van Ledstores. Zo benoemde Kemal Tas, eigenaar van Ledstores vorig jaar de stap naar een nieuw warehouse. Ruim twaalf maanden verder is die stap werkelijkheid.

Nieuw distributiecentrum

Ledstores heeft in Hoofddorp een nieuw distributiecentrum betrokken van 10.000 vierkante meter, twee keer zo groot dan het oude pand in Amsterdam. Het nieuwe dc betreft een pick- en bulkmagazijn, tot voor kort was de bulkopslag verdeeld over meerdere warehouses.

Meld je nu aan voor onze gratis nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van al het nieuws over interne logistiek

Aanmelden

WMS

Wat onveranderd blijft is het WMS. Sinds 2016 maakt Ledstores gebruik van het WMS van Picqer “ Elke logistieke afdeling binnen ons bedrijf (klanten-service, pickers en packers, retourafdeling en expeditie) maakt gebruik van één centraal WMS. Dat werkt heel erg handig. En dankzij Picqer kunnen we de orderregels afwisselen met verschillende bezorgopties, zoals same day delivery of next day delivery, et cetera. Bovendien zijn we heel blij om via Picqer de ontwikkeling van het ordervolume van een bepaald product te forecasten, waardoor we heel erg schaalbaar zijn.”

Verzending

Ook de verzendstrategie via Sendcloud blijft in tact. Ledstores is online gekoppeld aan meer dan 35 vervoerders, zodat klanten de keuze hebben door wie ze hun bestelling laten bezorgen. Met één klik worden de verzendlabels geprint en op het platform kan eenvoudig tussen vervoerders worden geswitcht.

Uitbreiding buiten EU

Niet onbelangrijk nu Ledstores ook in Europa wil uitbreiden. Tas: “We zijn van plan om ook buiten de EU te gaan leveren, zoals in Noorwegen, Zwitserland en het VK”, laat hij tegenover Twinkle weten. Daarnaast gaat het bedrijf verder inzetten op het aanbod eigen merk verlichting. Dat bestaat nu nog uit zo’n 1.500 producten, maar wordt uitgebreid naar zo’n 3.000 tot 5.00 SKU’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven