Ga naar hoofdinhoud

Last mile vier keer zo snel door drone: in Zweden doen ze het


Last mile bezorging per drone. In Zweden komt de vliegende bezorgdienst van de grond. In de buurt van Stockholm worden de eerste goederen via de lucht afgeleverd.

Aerit is begonnen met dronebezorgingsdiensten voor geselecteerde huishoudens in Värmdö Kommun, nabij Stockholm. De diensten van Aerit zullen een reeks producten aanbieden, waaronder apotheekproducten, kruidenierswaren, maaltijden en detailhandelartikelen van winkels en restaurants in Värmdö Köpcentrum.

Drone weekend

De bezorgvluchten, die voorbij de visuele zichtlijn (BVLOS) worden uitgevoerd, bieden on-demand toegang tot goederen en diensten voor huishoudens die bij het bedrijf zijn geregistreerd. De diensten worden in eerste instantie in het weekend aangeboden en zullen daarna worden uitgebreid naar meer dagen van de week.

“De oprichting van onze eerste bezorghub is een belangrijke mijlpaal voor Aerit en dronediensten in Zweden. We veranderen autoritten van 30 minuten in vluchten van 7 minuten op batterijen,” zegt Alexander Perrien, CEO van Aerit. “We kijken ernaar uit om de duurzaamheid en toegankelijkheid van de gemeenschap te verbeteren.”

Specificaties drone

De drones die Aerit inzet zijn autonome Nimbi bezorgdrones; ontworpen en gebouwd door Aerit. Ze worden aangedreven door batterijen met een maximale laadcapaciteit van 4kg (10lbs). Nimbi heeft een eigen liersysteem waarmee pakketten kunnen worden opgehaald en afgezet zonder dat er ondersteunende infrastructuur nodig is.

Drone delivery in de wereld

Zweden is niet de enige plek in de wereld waar wordt geëxperimenteerd met drones. Drones hebben de toekomst. Tenminste zo ziet de Europese Investeringsbank (EIB) dat. Reden voor de instelling om tientallen  miljoen euro’s te investeren in Wingcopter GmbH.

Drones in de logistiek ‘leaving ground’. In Zuid-Korea wordt er hard aan bezorging via drone gewerkt met hulp van de regering. In Amerika is Amazon flink op weg met drone leveringen. Dichterbij huis in Europa steekt de Europese investeringsbank 40 miljoen euro om de dronetechniek van de grond te krijgen.

Amazon start dit jaar met zijn eerste droneleveringen in Lockeford, Californië en College Station, Texas. Dit nieuws volgt een half jaar nadat het groene licht kwam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven