Ga naar hoofdinhoud

Last mile binnen 1 uur met robot en drone: Zuid Korea werkt eraan met mini warehouses als basis


Bestellingen binnen een uur op je deurmat geleverd door drone en of robot? De regering van Zuid-Korea maakt werk van dit idee. Mini- warehouses vormen de basis van het plan

Last mile via drones en robots. Er wordt volop geëxperimenteerd. Zuid-Korea blijft niet achter. Het Zuid-Koreaanse ministerie van Land, Infrastructuur en Transport wil in 2026 een snelle levering van producten in grote steden mogelijk te maken door robots en het jaar daarop door drones. Dat meldt Dronedj dat zich baseert op de Korea Herald.

Micro fulfilment centra de basis

Er moet een snel logistiek netwerk komen op basis van micro-fulfillmentcentra (MFC) op belangrijke locaties. Deze faciliteiten zullen worden uitgerust met toepassingen op basis van kunstmatige intelligentie die gegevensstromen zullen gebruiken om het verloop van bestellingen te voorspellen, proactief een snelle verzending van goederen te organiseren en voorraden automatisch te beheren.

Zie ook
Onbemande robots bezorgen pakketten van DPD

Netwerk

Centraal in het plan staat een privaat-publiek adviesorgaan dat voorlopig de “Smart Logistics Development Council” wordt genoemd. Hierin zullen bedrijven uit aanverwante sectoren, zoals logistiek, vervoerssystemen, informatietechnologie en detailhandel, worden samengebracht. Verwacht wordt dat de inzichten en expertise van de deelnemers vorm zullen geven aan de oprichting van een netwerk van MFC’s die zijn uitgerust met AI en big data om bestellingen vrijwel onmiddellijk te kunnen verwerken en vervoeren door autonome voertuigen of drones in Zuid-Koreaanse steden.

Het doel is om de tijd die klanten moeten wachten om bestellingen te ontvangen terug te brengen tot 30 à 60 minuten.

De eerste werkzaamheden van The Smart Logistics Development Council zullen naar verwachting in de eerste helft van het jaar van start gaan en later in 2023 zullen zones worden aangewezen waar geautomatiseerde voertuig- en dronebezorging zal worden getest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven