Ga naar hoofdinhoud

Land’s End pickt met Dematic replenishment systeem


Kleding retailer Land’s End in Oakham, Rutland, heeft een geautomatiseerd picklocatie replenishment systeem van Dematic aangeschaft om de sterk toegenomen groei op te vangen.

“Onze bestaande replenishment van reserve naar actief was verouderd en inefficiënt”, zegt Adam Osbourne, Facilities Manager bij Land’s End Europa . “We hebben gekeken naar een geautomatiseerde oplossing waarmee we niet alleen efficiency winnen, maar ook rekening houden met de toekomst.”
De picklocatie replenishment begint nu met een operator die pallets afstapelt in dozen op de begane grond. Vervolgens worden de dozen op een transportband geplaatst die ze naar de continulift vervoert. Voordat de dozen in de lift worden geplaatst, wordt het etiket op de doos gescand, zodat het systeem kan bepalen naar welke verdieping de doos moet worden vervoerd. De lift, met een 1,5 x 1,8 meter footprint, vervoert de dozen vervolgens bij een hoge doorvoersnelheid van 600 dozen per uur naar de juiste verdieping, in wezen werkend als een sorteerder. Eenmaal op de juiste verdieping wordt de doos via een transporteur naar een van drie pickzones geleid.

Meer aandacht voor controle

Het Dematic systeem gaat goed om met de complexiteit die bij het leveren van meerdere doosformaten (van kleine 300 x 300 mm tot 700 x 800 mm) aan drie verdiepingen komt kijken. “Het gebruik van een lift van de begane grond naar de eerste verdieping van de entresol is eenvoudig, maar als je begint met het toevoegen van meerdere vloeren, hoge doorvoersnelheden en verschillende afmetingen dozen, moet je meer aandacht besteden aan de controle,” zegt Mark Pain, Sales Project Manager van Dematic’s Product Solutions Division, dat het systeem leverde. “Eerst moesten we ervoor zorgen dat de lift zou kunnen inspelen op de verschillende maten gebruikte kartons door Land’s End. Vervolgens, vanwege de continue lift, was er een inrichting nodig om de dozen te laten vallen op een drager die aanvoert aan de pickzone op de grond.”
Dematic heeft de controles gekoppeld met Warehouse Land’s End Management System (WMS), dat toevallig is gelokaliseerd in de Verenigde Staten. “Als de doos wordt gescand, wordt het signaal teruggestuurd naar het WMS op het hoofdkantoor van Land’s End in Wisconsin, wat de bestemming van de doos bepaalt”, aldus Pain.
Met de overstap op het nieuwe systeem is de hoeveelheid arbeid drastisch teruggebracht. Werden voorheen de picklocaties gedurende de hele dag bijgevuld, met het nieuwe systeem kan deze functie binnen drie uur, van 06.30 tot 09.30 uur, worden uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven