Landelijke beleidslijn verdozing vertraagd • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Landelijke beleidslijn verdozing vertraagd


De landelijke beleidslijn om grootschalige distributiecentra op ‘ongewenste plekken’ te voorkomen, is vertraagd. De aangekondigde spelregels vanuit de overheid om verdozing een halt toe te roepen, komen er op zijn vroegst eind dit jaar.

Den Haag wil een einde maken aan de ongebreidelde groei van distributiecentra. De zogenoemde verdozing van Nederland moet worden tegengegaan door striktere regels op te stellen waar wel en waar niet grote warehouses mogen komen.

Die afspraak werd eind vorig jaar gemaakt in Den Haag, maar de implementatie van de spelregels is vertraagd. Oorspronkelijk was het plan eind maart de beleidslijn te presenteren, dat wordt nu opgeschoven naar eind dit jaar.

Zie ook
‘Nooit meer een blauwe doos zoals in Waalwijk’:  Logistiek vastgoed debat

Verkiezingen de boosdoener

Het uitstel komt door de Provinciale Statenverkiezing. Er is nieuw overleg tussen partijen nodig, meldt de website Stadszaken. “De timing van de Provinciale Statenverkiezing half maart was een ongelukkige’ zegt Margreet Verwaal, senior beleidsmedewerker Ruimte bij het Ministerie van Economische Zaken. Daarnaast was er volgens Verwaal door de complexiteit van ruimtelijke ordening onvoldoende tijd om de consequenties van het voorgenomen beleid te doorgronden. ‘Daarbij komt dat een belangrijke verantwoordelijkheid ligt bij provincies.”

Ook is het opstellen van een dergelijke beleidslijn ‘complex’, reden is onder meer dat er een set spelregels moet worden ontwikkeld die voor iedere provincie hetzelfde en werkbaar is zodat partijen iet uitwijken naar andere provincies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven