La Palette Rouge ziet omzet en volume stijgen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

La Palette Rouge ziet omzet en volume stijgen


Palletpooling-specialist LPR-La Palette Rouge heeft in 2010 104,9 miljoen euro omgezet. Dat is 3% meer dan in 2009, toen een omzet werd behaald van 101,7 miljoen euro. Het aantal palletleveringen is gestegen tot bijna 42 miljoen stuks, een volumestijging van 7% ten opzichte van het jaar ervoor.

Alle dochterondernemingen van de groep zagen zowel volume als de activiteiten toenemen. Vooral in Spanje, Groot-Britannië, Benelux en Duitsland was deze ontwikkeling goed te zien. De positieve resultaten zijn vooral het gevolg van nieuwe contracten, zoals met Unilever, Silver Spring Soft Drinks, PZ Cussons en ICT Iberica. Ook het verlengen en uitbreiden van bestaande overeenkomsten, zoals met Arla Foods in Nederland en Nestlé in België en Frankrijk dragen hiertoe bij. Andere voorbeelden zijn Sofidel en Saint-Armand in Frankrijk, Lactalis in Portugal en Mars en Kimberly-Clark in Duitsland. De internationale handel neemt toe, en is een van de stuwende factoren achter de groei van LPR in Europa. Voorbeelden hiervan zijn Mars en Nestlé die LPR hun palletbewegingen hebben gegund tussen Duitsland en Frankrijk, en tussen Frankrijk en Groot-Brittannië.
Torsten Wolf, CEO van LPR-La Palette Rouge Groupe, zegt hierover: “Onze strategie is gebaseerd op drie fundamentele principes: de kwaliteit van onze pallets, de kwaliteit van onze service en het feit dat we geheel Europa kunnen bestrijken met een assortiment pallets dat is toegespitst op distributie in de FMCG-sector. Deze
strategie stelt ons in staat om onze connecties met de belangrijke klanten uit de branche te versterken. Dat geldt voor zowel vooraanstaande landelijke bedrijven als voor pan-Europese FMCG-producenten.”

Gecertificeerd
Ook op andere gebieden was 2010 een goed jaar voor de palletpooling-specialist. Zo werd de groep op twee belangrijke gebieden gecertificeerd: ISO 9001 voor het kwaliteitsmanagement van de dochterondernemingen van LPR in Europa, en PEFCTM voor de gehele toeleveringsketen, waardoor LPR houten pallets kan leveren die gegarandeerd afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen.
Verder opende LPR een regionaal kantoor in Italië en werd ook de acquisitie van de poolactiviteiten van de plastic kwart displaypallet (600 x 400 mm) van Contraload NV een feit. “We hebben deze pallets aangepast, en ze doen het nu heel goed in de markt”, zegt Wolf. “Hierdoor kunnen we de producenten in de FMCG-sector een volledig assortiment aanbieden voor het transport van hun goederen naar de belangrijkste retailers in geheel Europa. De formaten variëren van de blok- en Europallets (800 x 1200 of 1000 x 1200) tot de halve en de kwart pallets.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven