Ga naar hoofdinhoud

Kunststof pallets Schoeller Arca branden niet lekker


Schoeller Arca, leverancier van kunststof verpakkingssystemen, heeft een brandtest gedaan waaruit blijkt dat de kunststof pallets die het bedrijf levert, minder snel vlam vatten dan houten pallets. Deze uitkomst is zeer belangrijk voor het bedrijf, omdat het de vraag naar kunststof pallets ziet toenemen, en daar ook graag een veiligheidskeurmerk aan wil koppelen.
 “Een kunststof pallet brandt niet snel, maar als de vlam er eenmaal in zit dan is het zo gebeurd”  zeggen Patrick Breukers en Ludo Gielen.

Zij zijn beiden projectmanager bij Schoeller Arca Systems en weten hoe belangrijk het is om kunststof pallets te leveren die niet zo brandgevoelig zijn als de houten tegenhanger. Je hebt het al gauw over een miljoenenschade als een loods waar pallets met goederen zijn opgeslagen, vlam heeft gevat. Een kunststof pallet lijkt voor buitenstaanders dan minstens net zo brandbaar als een oude vertrouwde houten pallet. Kunststof is immers feitelijk gewoon olie.
 
Keurmerk
Het officiële keurmerk met de naam UL 2335 toont echter aan dat de kunststof pallet van Schoeller Arca Systems zelfs minder snel vlam vat dan een houten pallet. Zes kunststof pallets werden tijdens de test met benzine aangestoken. Nadat het vuur door de sprinklerinstallatie was gedoofd, bleek de schade minimaal. Deze uitslag gold zowel voor een test met alleen pallets als voor een test waar kartonnen dozen op de pallets stonden. Voor Schoeller Arca Systems is deze erkenning ontzettend belangrijk. Een grote afnemer, het Amerikaanse iGPS, heeft jaarlijks miljoenen pallets nodig om aan de vraag van hun klanten te voldoen. Deze vraag is nog steeds stijgend. Bij zulke aantallen hoort ook een officieel keurmerk van veiligheid, zo vinden ze bij Schoeller Arca.

iGPS
Het Amerikaanse iGPS is de eerste pool organisatie die kunststof pallets met geïntegreerde RFID tags aanbiedt. Het bedrijf is in maart 2006 opgericht en wordt geleid door Bob Moore, CEO en Rex Lowe, President. iGPS heeft haar hoofdkantoor in Cos Cob, Connecticut en vestigingen in Orlando (Florida) en Dallas (Texas).
 
Schoeller Arca Systems
Schoeller Arca Systems levert kunststof verpakkingssystemen en aanverwante diensten. Als innovatieve en ervaren partner probeert het bedrijf de klanten te ondersteunen bij het verlagen van hun logistieke kosten en het verbeteren van hun productimago. De systemen van Schoeller Arca worden in tal van industrieën gebruikt, zoals de bier- en frisdranken-industrie, automobiel-industrie, groente- en fruitteelt, detailhandel en postbedrijven. Met eigen productie locaties en geselecteerde licentie partners in meer dan 50 landen, combineert Schoeller Arca mondiale aanwezigheid met lokaal partnerschap.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven