Ga naar hoofdinhoud

Krachtenbundeling Shippeo en Simacan: dit levert het op voor het warehouse


Shippeo en Simacan bundelen hun krachten. Op de beurs ICT&Logistiek hadden de twee bedrijven hun officiële ‘coming out’. Een win-win situatie voor beide partijen, de klant én het warehouse.

Stel je eens voor dat je de hele supply chain van begin tot eind realtime kunt volgen. Simacan en Shippeo beloven dat door de krachtenbundeling van beide bedrijven.

Coming out op ICT&Logistiek

Simacan, specialist in last mile-distributieoplossingen, gaat samenwerken met Shippeo, specialist in realtime transport visibility-oplossingen. Dit levert een end to end visibility op van de supply chain, stelt Dennis van Bodegom, directeur Noord-Europa bij Shippeo vol trots op de beurs ICT&Logistiek.

Voordelen combinatie

Door hun cloud-software te combineren, ontstaat een oplossing voor de gehele transportketen zonder in te leveren op dataveiligheid of -volledigheid, claimen de bedrijven, aldus de twee bedrijven die sterk geloven in het concept van samenwerkende systemen, waarbij bedrijven data-allianties aangaan om de efficiëntie van de supply chain en de duurzaamheid te vergroten.

Voordelen warehouse

Volgens Van Bodegom is de supply chain nu vooral in ‘silo’s’, met de krachtenbundeling verandert dit in een ‘360 graden view’ waar óók het warehouse zijn vruchten van kan plukken. “Denk bijvoorbeeld aan de in- en outbound. Doordat je als bedrijf nu zicht hebt op wanneer een schip of vrachtwagen arriveert, kun je ook beter je warehouse operatie plannen. Je weet namelijk exact wanneer de truck voor het dock staat.”

Personeelsinzet verbeteren

Dit levert onder meer betere personeelsplanning op. De tijd dat een peloton aan magazijnmedewerkers onnodig klaarstaat om de truck uit te laden omdat de vrachtwagen niet arriveert is voorbij, aldus Van Bodegom. “De visibility zorgt dus voor betere personeelsinzet.” Ander voordeel is het beter benutten van de docks: “De visibility maakt dynamische slotting mogelijk.”

Warehouses en bedrijven die gebruik willen maken van de krachtenbundeling moeten twee abonnementen afsluiten; één bij Shippeo en één bij Simacan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven