Koninklijke Saan schaft Euro 5-norm wagens aan • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Koninklijke Saan schaft Euro 5-norm wagens aan


Verhuis- en transportonderneming Koninklijke Saan heeft vier nieuwe verhuiswagens in gebruik genomen die voldoen aan de nieuwe Euro 5-norm. Het bedrijf is overgegaan op de nieuwe wagens in verband met de milieuzone die sinds 9 oktober in de Amsterdamse binnenstad voor vrachtwagens van kracht is.

In de milieuzone mogen alleen vrachtwagens rijden die aan bepaalde milieueisen voldoen. Oude vrachtwagens en vrachtwagens zonder roetfilter zijn verboden, met uitzondering van bijzondere voertuigen zoals brandweerwagens en verhuisauto’s.

De milieuzone geldt binnen de ring A10, ten zuiden van het IJ, met uitzondering van enkele bedrijventerreinen. Vrachtwagens zijn de eerste voertuigen waarvoor de milieuzone geldt. In een later stadium wordt de maatregel ook van kracht voor personenauto’s en bestelbussen.

Uitstoot beperken
“Hoewel verhuiswagens zijn vrijgesteld, vindt Koninklijke Saan het belangrijk om de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen tot een minimum te beperken en te investeren in duurzame en milieuvriendelijke voertuigen”, zegt Mark van Klaarbergen, manager technische dienst bij Saan.

DAF
De nieuwe verhuiswagens van Koninklijke Saan zijn van het merk DAF. Het gaat om twee kleine wagens van het type LF 45 en twee grotere van het type CF 75. De kleine wagens hebben een volume van circa 25m3. De twee grote verhuisauto’s hebben een containerwisselchassis. Mark van Klaarbergen: “Hierdoor kunnen we de wagens flexibel inzetten. Bij de wagens is ook een aanhangwagen met containerchassis beschikbaar. Bijzonder is dat de container is voorzien van een doorloopmogelijkheid. Daardoor kunnen voorwagen en aanhanger via één zijde geladen of gelost worden.”

Euro 5 met EEV
Koninklijke Saan heeft gekozen voor de nieuwe viertonners voor Euro 5 met EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicles). Dit is de strengste uitlaatgasemissienorm voor verbrandingsmotoren, waarin extreem lage fijnstofemissies zijn voorgeschreven.

Alternatief vervoer
Het verbeteren van de luchtkwaliteit staat hoog op de Amsterdamse agenda. De lucht is op dit moment te vervuild, wat schadelijk is voor de gezondheid. De gemeente heeft een aantal maatregelen genomen om de uitstoot van fijnstof en stikstofdioxide terug te brengen. Naast de invoering van de milieuzone investeert de gemeente in verschillende alternatieve vervoersvormen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven