Ga naar hoofdinhoud

KONI: 150 jaar oud maar gloednieuw


KONI viert dit jaar zijn 150e bedrijfsverjaardag en presenteert voor deze gelegenheid haar gloednieuwe merkbeeld.

In 1857 begon het bedrijf KONI in Oud-Beijerland in Nederland met de vervaardiging van paardentuigen, voordat het reageerde op nieuwe marktkansen en overging op de productie van radiateurschermen en beplating voor automobielveren. Later werden de werkzaamheden nog uitgebreid met het persen en verven van carrosserie-onderdelen.

Schokdempers en ophanging
De productie van wrijvingschokdempers voor personenauto’s begon in 1932. De eerste verstelbare telescoopschokdempers voor auto’s en vrachtwagens werden snel opgevolgd door speciaal geconstrueerde schokdempers voor spoorwegvoertuigen. In de afgelopen decennia heeft KONI zich ontwikkeld tot een specialist met vestigingen in Frankrijk, Duitsland en de VS, maar ook met nationale distributeurs en vertegenwoordigers in meer dan negentig landen wereldwijd. De kernactiviteiten van het bedrijf zijn de ontwikkeling en productie van hoogwaardige FSD-ophangingstechnologie voor auto’s, raceauto’s, vrachtwagens, bussen, aanhangers, locomotieven en spoorwegvoertuigen, maar ook van speciale toepassingen zoals schokdempers voor bruggen. Sinds 1972 is de KONI-ondernemingsgroep met meer dan duizend werknemers een dochterbedrijf van de Amerikaanse ITT Corporation en onderdeel van diens segment ‘Motion & Flow Control’.
Uitgebreid kwaliteitsmanagement is al 150 jaar een integraal onderdeel van de marktfilosofie die ten grondslag ligt aan het KONI-merk.

Herlancering van het KONI-merk
De herlancering van het KONI-merk met een nieuw logo gaat gepaard met nieuw beeld, nieuwe literatuur en een volledig nieuwe website. Het nieuwe imago is dynamisch en krachtig en benadrukt tegelijkertijd de vakkundigheid van KONI in de motorsport, die weerspiegeld worden in talloze commitments zoals de Formule 3 Euro Serie als ook in de Formule 1. KONI is momenteel de officiële leverancier van schokdempers voor Vodafone McLaren Mercedes.

Website
Om de herlancering van het KONI-merk te ondersteunen is de presentatie op www.koni.com eveneens volledig in een nieuw jasje gestoken. Zo bevat de website onder meer de ‘KONI Finder’, de optimale zoekfunctie naar de juiste schokdemper voor uw auto. Daarnaast biedt de nieuwe site een functie om distributeurs te zoeken en een groter downloadbereid voor pers, dealers en klanten alsmede tips en adviezen voor schokdempertuning, productoplossingen voor de meest verschillende toepassingen, technische productbeschrijvingen en volledige productcatalogi.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven