Ga naar hoofdinhoud

Knapp en Packsize gaan samenwerken


Automatisering van het warehouse combineren met automatische inpaktechniek. Knapp en Packsize geven die optie een duw vooruit door een samenwerking aan te gaan.

Knapp en Packsize bundelen de krachten. De samenwerking volgt na een eerste project voor het leveren van duurzame verpakkingsoplossingen met Walmart. In de VS worden in vier dc’s verpakkingen met de juiste afmetingen gebruikt. Dit gezamenlijke project verminderde het kartonafval van Walmart met 26 procent en het gebruik van opvulmateriaal met 60 procent. Dit heeft niet alleen positieve effecten op duurzaamheid, maar zorgt ook voor een betere ervaring voor klanten.

Lees ook
Slim, snel en duurzaam verpakken? deze bedrijven doen het al met succes

Juiste verpakkingen

Samuel Krauser, productmanager en duurzaamheidsexpert bij Knapp: “Zodra een order wordt gestart, berekent de software aan de hand van stamgegevens de vereiste maat voor de verzenddoos, die de Packsize machine produceert. Vervolgens wordt het doelformaat direct naar het werkstation gestuurd om gepickt te worden. Dit vermindert onnodige verpakking en opvulmateriaal aanzienlijk, waardoor ook de verzendkosten dalen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven