Ga naar hoofdinhoud

Kloosterboer kiest verrijdbare systemen van SSI Schäfer


De Kloosterboer Groep heeft voor de uitbreiding van haar Delta Terminal op de Maasvlakte gekozen voor verrijdbare palletopslagsystemen van SSI Schäfer.

Naast de optimale ruimtebenutting bij toepassing van verrijdbare systemen blijven de palletlocaties individueel bereikbaar, waardoor een hoge bezettingsgraad ontstaat en het FIFO-principe efficiënt kan worden toegepast. Het 9.600 m² grote bedrijfspand krijgt een ruime expeditie, een veterinair keurpunt en 8 cellen die geschikt zijn voor zowel koelen als vriezen. De cellen hebben een gezamenlijke opslagcapaciteit van 10.000 pallets, waarbij de pallets tot op een hoogte van maar liefst 11 meter in de verrijdbare installaties kunnen worden geplaatst. De door elektromotoren aangedreven verrijdbare wagens verplaatsen elk een gewicht van 320 ton. Het nieuwe pand is op dit moment in aanbouw en zal naar verwachting medio 2013 in gebruik worden genomen.

Werking

De installaties werken met het ESX-systeem van  SSI Schäfer en worden aangestuurd door het WMS, waarbij de in- en uitgaande bewegingen van de reachtrucks door het verrijdbare systeem worden geregistreerd en het verrijdbare systeem opdrachten kan ontvangen om de gewenste gangpaden automatisch te openen.

Activiteiten

Als logistiek dienstverlener is de Kloosterboer Groep gespecialiseerd in temperatuur geconditioneerde opslag en distributie van voedselgerelateerde producten. Kloosterboer heeft vestigingen in IJmuiden, Velzen, Rotterdam, Vlissingen, Elst, Harlingen, Harnes (Frankrijk),  Bayside (Canada) en Dutch Harbor (Alaska).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven