Kledingmerk Macron centraliseert logistiek in dit nieuwe dc • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Kledingmerk Macron centraliseert logistiek in dit nieuwe dc


XPO Logistics heeft zijn partnerschap met kledingleverancier Macron uitgebreid. Vanaf januari zal de logistiek dienstverlener alle logistieke activiteiten van Macron beheren, inclusief e-fulfillment, in het nieuwe wereldwijde distributiecentrum van Macron in de buurt van het hoofdkantoor in Bologna.

XPO beheert al meer dan tien jaar de textiellogistiek van Macron. In het kader van de contractuitbreiding zal Macron alle logistieke activiteiten in één warehouse centraliseren om een consistent hoog niveau van dienstverlening en efficiëntie te handhaven. 

Macron heeft XPO belast met het beheer van zijn sportaccessoires, naast de kleding die onder eerdere contracten vielen. 

Nieuw verpakkingssysteem

Macron en XPO hebben nieuwe technologieën geïmplementeerd als onderdeel van hun toezegging om de supply chain-processen voortdurend te verbeteren. Innovaties zijn onder andere een nieuw verpakkingssysteem, dat de verwerkte pakketten per uur kan verdrievoudigen ten opzichte van eerdere systemen, vorkheftrucks met lithiumbatterijen en QR-codes voor transportdocumentatie om papierafval te verminderen en de leveringen te optimaliseren. 

“XPO heeft de afgelopen tien jaar bijgedragen aan onze groei, voor een groot deel door hun probleemoplossende mentaliteit en multinationale schaal. Het XPO-team werkt met ons samen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de efficiëntie van onze toeleveringsketen verbeteren”, zegt Macron-CEO Gianluca Pavanello.

Wereldwijde expertise

Ube Gaspari van XPO Logistics is ‘erg trots’ op de samenwerking met Macron: “En we kijken uit naar onze grotere rol in hun retail- en e-commercediensten. We zullen onze wereldwijde expertise blijven gebruiken om de uitbreiding van Macron over alle kanalen heen te ondersteunen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven