Kion ziet winst fors dalen door kosten en haperende supply chains • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Kion ziet winst fors dalen door kosten en haperende supply chains


Kion heeft een moeilijk jaar achter de rug. Het bedrijfsresultaat is flink gekelderd.  

Stijgende kosten en haperende supply chain zorgden vorig jaar voor aanzienlijke tegenwind voor Kion, dat een nieuw sterk geautomatiseerd distributiecentrum voor spare parts bouwt.

Haperingen

Dit jaar zou de situatie moeten verbeteren, zo maakte het bedrijf donderdag in Frankfurt bekend. Het management verwacht echter niet de recordcijfers van 2021 te kunnen evenaren. Vooral bij de zwaar getroffen bedrijfstak Supply Chain Solutions, waar Kion bijvoorbeeld geautomatiseerde magazijnsystemen aanbiedt, loopt niet alles weer op rolletjes, meldt Marketscreener.

Leveringsproblemen heftrucks

Het resultaat van Kion daalde in 2022 met 83 procent tot 98 miljoen euro. Het concern ging gebukt onder stijgende prijzen voor energie en materialen. In combinatie met het aanhoudende chipstekort, loonkosteninflatie en arbeidstekorten kwam het concern in het derde kwartaal zelfs in de rode cijfers terecht. Duizenden heftrucks konden niet worden geleverd wegens ontbrekende onderdelen en de schema’s van de teams op de bouwplaatsen raakten in de war omdat zij door ontbrekende onderdelen niet volgens plan aan hun projecten konden werken.

De dikke orderportefeuille uit voorgaande jaren bood Kion echter steun. Vooral in de tweede helft van het jaar slaagde het bedrijf erin bestaande orders af te werken, zei de nieuwe CFO Markus Wassenberg donderdag op een persconferentie.

Cijfers Kion

 De omzet over het hele jaar steeg met 8 procent tot iets meer dan 11,1 miljard euro. De inkomende orders daalden van 12,5 naar 11,7 miljard euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat voor rente en belastingen (adjusted Ebit) daalde met tweederde tot 292 miljoen euro.

In termen van omzet verwacht ceo Rob Smith in 2023 minstens 11 miljard euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven