Ga naar hoofdinhoud

KGH na overname grootste douane dienstenleverancier


Het Zweedse KGH, de grootste onafhankelijke leverancier van douanediensten in Scandinavië, heeft de douaneactiviteiten van het Belgische familiebedrijf Van Aert overgenomen. Hiermee is KGH naar eigen zeggen de grootste douane dienstenleverancier van Europa geworden, met meer dan 360 werknemers in zes landen. De nieuwe naam van de onderneming is KGH Customs Services.

Familie
Van Aert zit met het hoofdkantoor in Antwerpen. Het heeft ruim 60 mensen in dienst en is daarmee een van de grootste douane dienstenleveranciers van België. Het bedrijf werd in 1963 opgericht door de familie Van Aert. Deze familie stapt nu, naar aanleiding van de overname door KGH, uit de onderneming. Vidar Gundersen, CEO van KGH licht de overname toe: “Van Aert heeft jarenlange ervaring met douanediensten en is een van de sterkste spelers op de Belgische markt. Het is onze bedoeling om actief te blijven in België en een beroep te doen op de expertise van de huidige medewerkers.”

Steeds complexer
Het overgrote deel van de douanediensten in de handel tussen Europa en de rest van de wereld wordt afgehandeld door grote import/exportondernemingen zelf of door grote expediteurs. Douanediensten worden steeds complexer door de groeiende handel tussen de EU en andere landen. Daardoor stijgt de vraag naar onafhankelijke en gespecialiseerde douane dienstenleveranciers. KGH is uitsluitend gespecialiseerd in douanediensten.  Het bedrijf zit in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Nederland, België, Duitsland en Engeland.

Missie
De overname van Van Aert is voor KGH een eerste grote stap in de geplande uitbreiding in de grotere Europese import-/exportlanden. De douane dienstenmarkt wordt geschat op ruim 5 miljard euro per jaar. “De meeste onafhankelijke douane dienstenleveranciers in Europa zijn kleine familiebedrijven met een beperkt geografisch bereik en minder financiële draagkracht”, zegt Gundersen. ”Er is dus behoefte aan een speler met een solide financiële basis die in heel Europa actief kan zijn en kan garanderen dat de douaneformaliteiten snel afgehandeld worden, zonder onnodige vertragingen. Het is onze missie om onze onbetwiste leiderspositie als vooraanstaande leverancier van douanediensten uit te bouwen en te verstevigen. Daarom willen we nog meer douane dienstenleveranciers overnemen. Eerst in andere EU-landen, daarna ook in landen buiten Europa.”

Procuritas
KGH is eigendom van de Zweedse investeringsonderneming Procuritas. Het is een van de grootste onafhankelijke douanedienstenleveranciers van Scandinavië, met 40 jaar ervaring in de sector. De onderneming biedt douanediensten aan op het vlak van import en export met landen buiten de EU. KGH vervoert de goederen niet, maar zorgt er wel voor dat ze snel de grens over komen. De kantoren van KGH zijn strategisch gelegen in de buurt van grensposten. Het bedrijf behaalt jaarlijks een omzet van zo’n 35 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven