Ga naar hoofdinhoud

Kazachstan presenteert grootse plannen voor logistiek


Kazachstan heeft grootste plannen op logistiek gebied. Het land wil de komende jaren miljarden pompen in de transport- en logistieksector, heeft president Kassym-Jomart Tokajev laten weten. 

Tokajev sprak op de Valdai International Discussion Club in de Russische stad Sochi. Het staatshoofd wees erop dat Kazachstan in het afgelopen decennium meer dan 27 miljard euro heeft geïnvesteerd om onder meer spoorwegen aan te leggen, autowegen te herstellen en om de capaciteit van de havens te vergroten. 

“Tegen 2025 zijn we van plan om 18 miljard euro extra te investeren in projecten in transport en logistiek. We stáán voor openheid van onze ruimte om nieuwe en haalbare oplossingen voor de sector te vinden”, aldus Tokajev, die de komende twee jaar 4,5 miljard euro aan investeringen hoopt op te halen. 

‘Russische Bilderberg’

Tokajev sprak op de Valdai-conferentie. Die conferentie werd voor de zestiende keer gehouden en dit keer namen er 140 experts uit 27 landen aan deel. De bijeenkomst wordt ieder jaar georganiseerd door Rusland en brengt Rusland-kenners uit de hele wereld bijeen. Het wordt vaak gezien als een Russische variant van de Bilderberg-groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven