Ga naar hoofdinhoud

Katoen Natie verbetert datacommunicatie met WiFi


De Belgische logistiek dienstverlener en havenexploitant Katoen Natie past het draadloze ‘ZoneFlex Smart WiFi-netwerk’ van het Amerikaanse Ruckus Wireless toe in al haar warehouses. Het draadloze netwerk wordt geïmplementeerd door Intermec.

Katoen Natie had met het bestaande conventionele WiFi-systeem te maken met een aantal problemen, waaronder ‘vlekkerige dekking’, onregelmatige prestaties, verbroken verbindingen en het onvermogen om zich aan te passen aan obstakels en interferentie. Katoen Natie zet nu een groot aantal Ruckus Smart WiFi-producten in voor zijn warehousebeheersysteem, zowel binnen als buiten. Het wifi-signaalbereik is met een factor twee verbeterd, terwijl er minder access points nodig zijn.

Stoorzenders

Warehouses kunnen voor wifi-netwerken behoorlijk vijandige omgevingen zijn. Ze zijn namelijk gevuld met metaal, onvriendelijke RF-obstakels, concurrerende, mobiele wifi-apparaten en spaarzame Ethernet-bekabeling. Daarnaast zijn warehouses voortdurend ‘in beweging’ met voorraad die constant in en uit grote opslagruimten wordt vervoerd. Dit heeft impact op de RF-kwaliteit en op wifi-prestaties, aangezien obstakels en interferentie connectiviteitsproblemen geven. WiFi is een kostenefficiënte manier voor distributeurs om hun warehouseprocessen efficiënter te maken door het toestaan van algehele toegang tot realtime voorraadinformatie en het elimineren van voorraad- en picking-fouten.

Warehouse-activiteiten

De toegepaste dual-band 802.11n access points ondersteunen medewerkers met hun draadloze Intermec- of Unitech handscanners. Die medewerkers lopen rond in de magazijnen van Katoen Natie om producten uit te laden, te picken, in te pakken en te versturen, en klantenvoorraden te beheren. De draadloze netwerktechnologie stelt Katoen Natie in staat de bekabelingskosten te verminderen en on-demand wifi-diensten aan te bieden op plaatsen waar geen kabels zijn of waar het aanleggen ervan te kostbaar is.

Havenactiviteiten

Katoen Natie gebruikt het Wi-Fi-systeem van Ruckus Wireless ook voor de ondersteuning van havenactiviteiten en het volgen van containervervoer over de gehele wereld. Daarnaast zet Katoen Natie point-to-point/multipoint WiFi-apparaten in om breedbandconnectiviteit tussen gebouwen te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven