Ga naar hoofdinhoud

Kaapverdië stemt met hulp van Zetes


De regering van de republiek Kaapverdië heeft voor de komende verkiezingen (in 2008) besloten om over te gaan tot biometrische inschrijving en registratie van de kiesgerechtigde bevolking. Het project werd toegekend aan de Zetes Groep.

De Zetes Groep is een pan-Europese onderneming die oplossingen en diensten aanbiedt inzake de automatische identificatie van goederen en personen. Het project zal de komende maanden worden uitgevoerd.
De Kaapverdische regering koos voor Zetes op basis van verschillende criteria, waaronder de expertise in personenauthenticatie en de beproefde capaciteit om nationale projecten te beheren en nauw samen te werken met plaatselijke overheden en administraties in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Eerder al voerde Zetes met succes soortgelijke projecten uit in onder meer Congo, Togo en Portugal. In Kaapverdië wonen zo’n 330.000 mensen.

Het project bevat de volgende aspecten:
1. Een biometrisch registratiesysteem, gebaseerd op de standaard registratiekits en bijbehorende software van Zetes, aangepast aan het specifieke geval van Kaapverdië
2. Installatie van een AFIS-serverplatform in Kaapverdië
3. De basis voor een nieuwe Kaapverdische bevolkingsdatabase
4. Een globale oplossing (registratie, centralisatie, validatie van biometrische gegevens, projectbeheer, opleidingen) op basis van Zetes’ expertise in Personenauthenticatie en successen in de EMEA-zone (Europa, Midden-Oosten, Afrika)

Bevestiging
Ronny Depoortere, Senior VP van Zetes PASS zegt: “Dit nieuwe project is opnieuw een bevestiging van Zetes’ overwicht op de specifieke markt voor personenauthenticatie, ook al is het financiële belang ervan niet zo groot, gezien de beperkte Kaapverdische bevolking. Het bevestigt ook ons vermogen om wereldwijde biometrische oplossingen te leveren, inclusief een AFIS-platform en een centrale database die voldoet aan ICAO-normen.”

Andere applicaties
Ing. Jorge Lopes is manager van NOSI (Núcleo Operacional para Sociedade de Informação), de operationele kern van de interministeriële commissie belast met de promotie en implementatie van de Informatiemaatschappij en e-government in Kaapverdië. Hij voegt er aan toe: “Bovendien kunnen de registratieoplossing van Zetes en de bijbehorende database worden uitgebreid naar andere applicaties voor de inschrijving/registratie van personen en kunnen ze in de toekomst de basis vormen voor een nieuwe globale Bevolkingsdatabase of een Nationaal Register.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven