Jungheinrich lanceert nieuwe combitruck • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich lanceert nieuwe combitruck

Jungheinrich EKX-514-516(k) combitruck

Jungheinrich heeft de compleet nieuwe serie smalle gangen trucks, type EKX-514-516(k) in productie genomen. Tijdens de LogiMAT 2016, in maart van het komende jaar te Stuttgart, wordt de nieuwe combitruck officieel gepresenteerd aan het publiek.

De nieuwkomer volgt de EKX 513-515 combitruck uit 2007 op en heft lasten tot 1.600 kg, 100 kg meer dan tot nu toe beschikbaar in dit segment. De maximale hefhoogte is ten opzichte van de voorganger eveneens verhoogd; met 0,5 meter naar 17,5 meter. De nieuwe combitruck beschikt over gloednieuwe motortechnologie, de modernste besturingstechnieken en een lichtgewicht constructie; bij elkaar resulteert dit in een verdere verbetering van de energie-efficiëntie. Een innovatief concept zorgt voor het dempen van mastzwenkingen op een oneffen vloer. Een uitgebreid verslag van de nieuwe combitruck verschijnt in de december editie van Logistiek Totaal.

Synchrone elektromotoren
De zogeheten synchroon reluctantiemotor vormt het hart van de EKX 514-516 range en is door Jungheinrich volledig nieuw ontwikkeld. Het is de allereerste keer dat een synchroon reluctantiemotor in een combitruck wordt toegepast. Dit elektromotortype wordt toegepast voor de besturing, de aandrijving en de hydraulische pomp. Bij de nieuwe motortechnologie wordt 93 procent van de energie omgezet in prestaties (werkingsgraad). Ter vergelijking: de werkingsgraad van de voorheen toegepaste asynchrone motoren is 87 procent.

Twee shift garantie
Naast een compleet nieuwe motor, beschikt de vernieuwde serie smalle gangen trucks over de modernste besturingstechniek en een efficiënt energiemanagement. Jungheinrich wist het gewicht van de combitruck met 150 kilo te reduceren. Bij elkaar genomen kan de producent hiermee garanderen dat de truck probleemloos twee shifts inzetbaar is met slechts één acculading. Wisselbatterijen en wisselstations zijn dus niet meer nodig. Mocht de tractiebatterij onverwacht niet voor een twee ploegendiensten inzetbaar zijn, dan levert Jungheinrich kosteloos alsnog een wisselbatterij.

Bewegingsdemper
Jungheinrich biedt ook een nieuw, gepatenteerd Pro Floor systeem voor het dempen van ongewenste schommelbewegingen van de cabine en de mast op een gedeeltelijk oneffen vloer. Het systeem biedt daarmee de mogelijkheid om ook op niet-optimaal vlakke vloeren comfortabel, veilig en efficiënt te werken tot hoogtes van wel tien meter. Daarbij is zelfs een verhoging van de rijsnelheid mogelijk tot ongeveer 30 procent. Met het systeem verwacht Jungheinrich de inzet van smalle gangen trucks te verhogen op vloeren die oorspronkelijk zijn bedoeld voor reachtrucks.

Intelligente modules
Voor een efficiënte inzet voorziet de nieuwe EKX 514-516 in diverse modules voor procesintegratie, zoals RFID-technologie, hoogte- en afstandsmeting en de logistieke interface van Jungheinrich. Dankzij die interface kunnen opdrachten vanuit het WMS draadloos naar de truckterminal worden gestuurd. Net als bij zijn voorganger, vertaalt de interface vervolgens die opdrachten en geeft de informatie direct door aan de truckbesturing. De truck weet precies zijn actuele positie en de locatie van de volgende opdracht, en bepaalt volledig automatisch de meest efficiënte diagonaal naar die locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven