Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich brengt twee nieuwe elektrische instapmodellen op de markt


Jungheinrich lanceert wereldwijd twee nieuwe series robuuste elektrische vorkheftrucks. De nieuwe EFG-trucks zijn voordelige instapmodellen voor de dagelijkse transport- en stapeltaken tussen 1,6 en 3 ton.

Jungheinrich, dat recent de Powercube lanceerde, breidt zijn assortiment vorkheftrucks uit met twee nieuwe EFG-series in het instapsegment. Dit betekent dat het bedrijf voor het eerst ook basismodellen voor lichte tot middelzware toepassingen aanbiedt. “Met de EFG BB- en BC-serie zijn we erin geslaagd een nieuwe interpretatie van kwaliteit te creëren die overtuigt door functionaliteit, efficiëntie en een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding”, zegt Jungheinrich Chief Sales Officer Christian Erlach.

Incidenteel gebruik

De trucks zijn ontworpen voor incidenteel gebruik in éénploegendienst. “Met onze nieuwe EFG-serie richten we ons bewust op kleine en middelgrote bedrijven en hun behoeften: lage aanschafkosten, snelle levertijden en een solide basisuitrusting”, aldus Erlach.

Instapmodellen 

De heftrucks uit de BB- en BC-serie zijn verkrijgbaar in drie- of vierwiel uitvoering en kunnen met een draagvermogen tot 3 ton in alle sectoren worden ingezet. De EFG BC vierwielheftrucks zijn verkrijgbaar met een draagvermogen variërend van 1,6 tot 3,0 ton.  Met name de modellen EFG BC 325(k)/330 zijn dankzij hun 48 V-accu het voordelige alternatief voor trucks uit het 80 V-segment en zijn daarnaast ook geschikt voor gebruik in de buitenlucht. De klant kan kiezen uit drie verschillende masttypes in talrijke maten en uitvoeringen tot 6.500 mm hefhoogte. De mast en de sideshift worden hydraulisch bediend via mechanische bedieningshendels.

Meld je nu aan voor onze gratis nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van al het nieuws over interne logistiek

Aanmelden

Remsysteem en duurzaamheid

De trucks van de BB- en BC-serie zijn standaard uitgerust met natte lamellen remmen. Dankzij hun gesloten constructie zijn de remmen bijzonder ongevoelig voor vuil en garanderen zo een hoge remgevoeligheid bij weinig onderhoud, claimt Jungheinrich. Tijdens het remmen wordt tot 30 procent van de energie teruggewonnen, waardoor de levensduur van de heftrucks per accucyclus aanzienlijk toeneemt. Een tweemotorige voorwielaandrijving met ZF-transmissie maakt bij constant hoge prestaties een laag verbruik mogelijk.

 Veiligheid en ergonomie

De EFG BB- en BC-series zijn standaard uitgerust met curveCONTROL. Bij de BB- en BC-serie behoort het Jungheinrich Group display in de 2-inch uitvoering tot de standaarduitrusting. Deze toont de bestuurder informatie over de accu status, de resterende looptijd, de geselecteerde rijmodi en geeft indien nodig ook geselecteerde veiligheidsinstructies. Voor bijzonder ergonomische werkomstandigheden is de Grammer MSG 65 stoel als optie leverbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven