Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich breidt occasionfabriek uit


Jungheinrich heeft zijn occasioncentrum in Klipphausen (vlakbij Dresden, Duitsland) uitgebreid. Het productie- en magazijnoppervlak is met 6.500 vierkante meter toegenomen tot in totaal 11.000 vierkante meter.

De centrale werkplaats voor het opknappen van occasion heftrucks voor de Europese markt is sinds 2006 in gebruik. De werkplaats is opgezet vanwege het stijgende aantal ‘uit de lease lopende’ trucks. Dit zijn heftrucks die na afloop van een leasecontract door Jungheinrich worden teruggenomen. Inmiddels wordt in Europa een op de drie heftrucks geleast of gehuurd. “We wilden het opknappen in eigen hand houden, maar moeten tegelijkertijd de werkplaatsen bij onze verkoop- en servicevestigingen ontlasten”, zegt Hoofd Verhuur, Occasions en Werkplaatsen Ronald Ohlrogge.

Flinke groei
Het centrum heeft de afgelopen twee jaar een flinke groei doorgemaakt. Het aantal medewerkers is verdrievoudigd. Tot eind 2006 leverden 25 medewerkers in één ploegendienst in totaal zeshonderd occasion heftrucks op. In 2007 steeg het aantal medewerkers tot 75 en werden er 2.800 trucks opgeknapt, inmiddels deels in twee ploegendiensten. “Dit jaar verwachten we op 4.500 trucks uit te komen”, aldus Ohlrogge.

Nauwelijks verschil
De werkplaats is ingericht op basis van flexibele lijnassemblage en is onderverdeeld in elektrische heftrucks en verbrandingsheftrucks. De binnenkomende trucks worden onderzocht en vervolgens gedemonteerd. Beschadigde onderdelen worden gerepareerd. Onderdelen die relevant zijn voor de veiligheid worden direct vervangen door nieuwe, originele onderdelen. Tot slot wordt de truck opnieuw gelakt. “Zelfs de vakman ziet het verschil met een gloednieuwe heftruck nauwelijks”, aldus Ohlrogge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven