Jungheinrich bouwt nieuwe reachtruck fabriek om aan vraag te kunnen voldoen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich bouwt nieuwe reachtruck fabriek om aan vraag te kunnen voldoen


Jungheinrich bouwt een nieuwe fabriek voor reachtrucks in Chomutov, Tsjechië. Met de nieuwe fabriek speelt Jungheinrich in op de groeiende vraag naar material handling equipment.

Jungheinrich, dat eerder dit jaar nog investeerde in robotisering, investeert nu in zijn good old reachtrucks business. Het Duitse bedrijf investeert 60 miljoen euro in de bouw van een fabriek van 37.000 m² in Chomutov in Tsjechië.

Reachtruck

In de fabriek wordt het model ETV 216i reachtruck uit het PowerLiNE-assortiment geproduceerd. “Met onze nieuwe fabriek vergroten we de capaciteit van ons productienetwerk in Europa. Op deze manier zorgen we er in een vroeg stadium voor dat we in de toekomst aan de groeiende vraag naar material handling equipment te kunnen voldoen. We bouwen een van de modernste fabrieken voor vorkheftrucks ter wereld in Chomutov, waardoor we onze productie naar een hoger niveau kunnen tillen”, zegt Sabine Neuß, bestuurslid van Jungheinrich en verantwoordelijk voor Engineering.

Breeam Excellent

Jungheinrich ontwerpt een gebouw dat de principes van duurzame ontwikkeling respecteert. Op het gebied van energie zal de site gebruik maken van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen en een warmtepomp. Het kantoorgedeelte profiteert ook van thermische isolatie om energie te besparen. Het waterverbruik wordt verminderd door een systeem voor het opvangen van regenwater. Rondom de fabriek zal een groene ruimte van 1,5 hectare ook de lokale biodiversiteit garanderen.

De productielocatie wordt samen met de vastgoedontwikkelaar Panattoni uitgevoerd en moet in het voorjaar van 2023 operationeel zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven