Ga naar hoofdinhoud

Jubilerend Lavans al 80 jaar innovatief


Na tachtig jaar staat Lavans sterk op het gebied van kledingbeheer en hygiënesystemen. Sinds de oprichting in 1928 is het Helmondse bedrijf uitgegroeid tot een klantgerichte organisatie met tweehonderd medewerkers in dienst verdeeld over acht vestigingen. Met een omzet van ruim 17 miljoen euro in 2007 zet Lavans zich al tachtig jaar in voor duurzame, milieuvriendelijke innovaties en een interactief klantgericht beleid met haar medewerkers.

Directeur Michel Heerkens vertelt vol trots over de voortrekkersrol die Lavans heeft in de branche: “Als eerste in de branche hadden wij bijvoorbeeld een customer web based content, waarmee klanten online hun zaken met ons kunnen regelen. Daarnaast waren we koploper met barcodes in de kleding. In 1983 werd hierdoor de barcode-informatie gekoppeld aan chips in de interne logistiek. Zo draagt vanaf toen iedere medewerker zijn ‘individuele kleding’. Verder zijn we in 1990 gestart met een unieke eigen waterzuivering. Het meedenken met de klant werpt zijn vruchten af. De klanttevredenheid staat dit jaar op een 7,7! Daar zijn we trots op!”

IJkpunten
De afgelopen jaren zijn bij Lavans diverse ijkpunten op te tekenen. In totaal werken 24 verschillende nationaliteiten bij dit Helmondse bedrijf. Via interne taalcursussen en werkgroepen communiceren de medewerkers met elkaar en werken ze samen mee aan het beleid. Hierdoor werkt zij erg klantgericht en denkt de hele organisatie mee aan nieuwe innovatieve oplossingen. Voor dit bijzondere beleid heeft Lavans in 2007 de BOV-trofee gewonnen. Ook won zij dat jaar de Kroon op het Werkprijs voor haar uitzonderlijke gezondheidsmanagementbeleid. Verder is de investering in de medewerkers terug te zien in het lage ziekteverzuim van rond 3%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven