Jongen (14) breekt voet door heftruck: fikse boete werkgever • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Jongen (14) breekt voet door heftruck: fikse boete werkgever


Een bedrijf in bouwmaterialen in Emmer-Compascuum krijgt voor een bedrijfsongeval met een heftruck, waarbij een 14-jarige jongen zijn voet brak, een fikse boete opgelegd.

Ongelukken op de werkvloer komen nog altijd veel voor en vaak zijn jongeren de klos. Zo ook vorig jaar in een bouwmarkt in Emmer-Compascuum. De ondernemer is voor 10.000 euro beboet voor het ongeval, waarvan 2500 euro voorwaardelijk, meldt RTV Drenthe

Het ongeval gebeurde vorig jaar op 14 april in een loods van dat bedrijf. De jongen was met een 15-jarige collega druk bezig met het verzamelen van materialen. Dit deden ze met een heftruck, waarbij de oudste stuurde.

Lees ook
Arbeidsinspectie: distributiecentra schenden massaal gezondheids- en veiligheidsregels

Gebroken op meerdere plekken

Tijdens dit ‘orderpicken’ sprong de jongste telkens van de heftruck en haalde het product uit de stelling. De oudste zag even niet waar zijn collega was en reed achteruit. Hij reed daarbij met het achterwiel per ongeluk over de voet van de jongste. Hij brak zijn voet op meerdere plekken.

webinar valeo

Webinar veilig warehouse:
Prijswinnaar Valeo laat niets aan het toeval over


‘Wel honderd keer gewaarschuwd’

De jongens waren niet aangenomen om orders bijeen te rapen en op een heftruck te rijden. Dat mochten zij ook niet. Ze waren hiervoor wel honderd keer gewaarschuwd, zei de eigenaar van het bedrijf. De rechter vindt dat er te weinig toezicht is gehouden, waardoor er gelegenheid was voor de jongeren om toch de heftruck op te gaan.

De ondernemer van dat bedrijf heeft zijn lesje wel geleerd, zei hij tegen de rechter. “Ik neem geen jongens van onder de zestien jaar meer aan.”

Meld je nu aan voor onze gratis nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van al het nieuws over interne logistiek

Aanmelden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven