Ga naar hoofdinhoud

Voorraadniveau wordt grote uitdaging DHL in 2023


2022 was een overgangsjaar vol uitdagingen voor John Scherders en zijn DHL Supply Chain Benelux & Nordics team. 2023 brengt andere, maar niet minder grote uitdagingen met zich mee is de verwachting van de topman.

“Voorraadniveau wordt een groot issue in 2023 nu het economisch minder gaat aangezien het aantal lege vierkante meters al vrij beperkt is. Ander belangrijk punt voor dit jaar en de komende jaren is hoe we onze groei kunnen faciliteren in combinatie met de maatschappelijke en duurzaamheidsvraagstukken. Denk aan de verdozing, CO2 uitstoot, het gebruik van brownfields in plaats van greenfields.” Dat stelt John Scherders, ceo DHL Supply Cain Benelux en Nordics in een groot interview met Warehouse Totaal.

dhl john

Meer warehousing en robotisering

“Qua business is het de vraag hoe hard onze klanten worden getroffen door een mogelijke economische neergang en wanneer. Gelukkig voor ons hebben we een goed en gemêleerd portfolio; waaronder life science, engineering en spare parts. Snelheid van inspelen op welke situatie dan ook wordt nog belangrijker. Wat betreft warehousing: In 2023 vergroten we onze campus in Weert en breiden we uit op het gebied van robotisering. Ik verwacht veel vernieuwingen bij klanten.”

In deze special geven vier topmanagers van vier aansprekende bedrijven, allen koploper op hun gebied, hun visie op de vier (misschien wel) belangrijkste thema’s van dit moment op het gebied van logistiek en warehousing (personeelstekort, digitalisering, robotisering/automatisering en duurzaamheid.)
Michiel Muller, ceo Picnic, Willem Veekens, managing director Benelux Ceva Logistics, Vincent Weijers, coo, van bol.com en John Scherders, general manager DHL Supply Cain Benelux en Nordics blikken terug en kijken vooruit.
Lees de special

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven