Ga naar hoofdinhoud

Japanse tempelboom voor DHL en Epson


Epson Europe, DHL Exel Supply Chain en ProLogis hebben op symbolische wijze een Ginkgo Biloba boom geplant naast DHL’s nieuwe Europese distributiecentrum voor Epson in Tilburg. Het pand werd op 6 september vorig jaar door de drie partijen feestelijk geopend.

De onthulling van de bij de boom geplaatste plaquette onderstreept volgens alle betrokkenen nog eens de succesvolle samenwerking tussen de drie partijen.

De Ginkgo Biloba is een unieke boom, die in Japan bekend staat als het meest aansprekende voorbeeld van een levend fossiel. Hij is synoniem voor oneindigheid en onsterfelijkheid en symboliseert volgens de planters daarmee de lang bestaande en succesvolle relatie tussen Epson en DHL.

Vereerd
Omdat de Ginkgo boom in Japan als een God wordt vereerd, is hij daar vaak in de nabijheid van tempels te vinden. Dat is ook de reden waarom deze boom ook wel ‘Japanse tempelboom’ wordt genoemd. Epson, de succesvolle Japanse onderneming met zijn lange historie, was er dan ook trots op om samen met DHL en ProLogis, deze karakteristieke boom te mogen planten naast zijn eigen ‘tempel voor logistiek en technologie’.

Mooiste dc
Vanuit het logistieke centrum in Tilburg vinden dagelijks tienduizenden printers, videoprojectoren en kassasystemen hun weg naar afnemers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. DHL Exel Supply Chain is daarbij verantwoordelijk voor alle logistieke activiteiten. De operatie biedt in drukke periodes werkgelegenheid aan zo’n 400 medewerkers. Het nieuwe pand, met 60 loading docks en een oppervlakte van 60.000 m2, is eigendom van ProLogis en werd vorig jaar verkozen tot het mooiste distributiecentrum van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven