Ga naar hoofdinhoud

Jan de Rijk vernieuwt heftruckvloot en investeert in software


Logistiek dienstverlener Jan de Rijk heeft recent de intern transportvloot op meerdere vestigingen vernieuwd. Ook is geïnvesteerd in zichtbaarheid.

Je heftruckvloot vernieuwen is geen alledaagse klus. Jan de Rijk deed het onlangs. Gebruikerservaring, flexibiliteit, de contractvorm en optimale efficiency waren de belangrijkste voorwaarden vooraf van Jan de Rijk.

Lees ook
Revolutie in de maak? Heftrucks worden op afstand bestuurd

Tender

Jan de Rijk ging dan ook niet over een nacht ijs. Diverse aanbieders leverden testtrucks, die op de verschillende vestigingen uitvoerig aan de tand zijn gevoeld. Uiteindelijk koos de logistieke dienstverlener voor Still. Don Brewel, director contract logistics bij Jan de Rijk:  “De keuze voor Still is voor een belangrijk deel gemaakt op basis van de ervaringen van onze medewerkers. Zij kozen vrijwel unaniem voor Still.”

Onder andere het meeverend platform en het ergonomische stuur van de meerijdende pallettrucks springen eruit. Maar ook de intuïtieve bediening en de compactheid van de man-up trucks en de heftrucks worden gewaardeerd.

“Bovendien bood Still een flexibele oplossing en was hun aanbod scherp geprijsd”, vult Brewel aan. De deal bestaat uit hef- en magazijntrucks voor de vestigingen in Eindhoven, Geldrop, Roosendaal, Almere & Beilen.

Fleetmanager

Naast hardware heeft Jan de Rijk ook geïnvesteerd in software via FleetManager. Hiermee wordt de inzet van de trucks online beheerd. “Zo hopen we een optimaal inzicht te krijgen in de inzet van de trucks op de verschillende locaties. Ook kunnen we sneller zien of we op een locatie moeten opschalen, of juist kunnen afschalen. En welke trucks waar nu precies worden ingezet. De inzichten die we zo verkrijgen, helpen ons de juiste keuzes te maken en onze operaties nóg efficiënter te maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven