Ga naar hoofdinhoud

IVC automatiseert Amerikaanse productiefabriek


IVC US, ontwikkelaar en producent van vinylvloeren, investeert in een geïntegreerd automatisch magazijnsysteem voor zijn Amerikaanse productiefaciliteit in Dalton (Georgia). Het betreft een systeem van magazijninrichter Egemin, bestaande uit AGV’s voor het tussentijds transport en de opslag van slabs en rollen.

Het is de twee productiefabriek van de Belgische leverancier die Egemin inricht. Onlangs leverde het bedrijf een geïntegreerd magazijn- en distributiesysteem voor de Belgische productievestiging in Avelgem voor de aansturing van het volledige logistieke proces van luxueuze vinyltegels (LVT) van de productie naar het nieuwe magazijn en distributiehal.

‘Slab handling’ E’gv’s

In de VS zal Egemin voor IVC het nieuwe distributiecentrum automatiseren en een gedeelte naar productie in de fabriek converteren. De installatie bestaat uit een geïntegreerd magazijn- en WIP-transportsysteem ter ondersteuning van de productie- en logistieke processen in de fabriek in Dalton.

Het systeem verzorgt het automatische transport en de tussentijdse opslag van zgn. ‘slabs’ (samenstellen van plaatsdragers en PVC-platen) tussen de productielijnen en het WIP-buffermagazijn (Work in Process). Daarnaast transporteert het systeem gewikkelde rollen en lege rolkernen tussen de rekken en de productielijnen. Egemin levert hiervoor twee ‘slab handling’ E’gv’s uit zijn LTV-reeks (load transfer vehicle) en twee zijdelings ladende ‘roll handling E’gv’s uit zijn FLV-reeks (fork lift vehicle), respectievelijk geschikt voor het transport van lasten tot 6.400 kg en 8.000 kg tussen de verschillende productiefasen. Een volautomatisch magazijnsysteem met één palletkraan moet de slabs automatisch in- en uitslaan in het magazijn.

Voorzone

Het magazijn is uitgerust met een uitgebreide voorzone met in- en uitvoerconveyors waaraan de AGV’s via een interface zijn gekoppeld. De E’wcs-software van EGemin stuurt alle transportflows in het systeem aan en beheert het magazijn. De software is gekoppeld met de SAP-WM software van IVC. IVC US neemt het systeem tegen de zomer in gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven