Ga naar hoofdinhoud

'Inzet sociale media meerwaarde voor CRM'


Organisaties die gebruik maken van nieuwe sociale media zoals sociale netwerken, blogs, sms en wiki’s, zien hun klantrelaties sterk verbeteren en hun verkopen stijgen. Dit blijkt uit een onafhankelijk Europees onderzoek in opdracht van consultancybureau Avanade.
Ondanks deze uitkomsten maken maar weinig organisaties gebruik van de sociale mediasoorten.

Veilig
Voor het onderzoek zijn CRM-, marketing-, operations- en salesmanagers bij dertig Nederlandse organisaties ondervraagd. Bijna de helft daarvan geeft aan dat het hoger management en IT-afdelingen het gebruik van sociale media tegenhouden. Zij zijn bang dat medewerkers minder productief worden. Ook weten ze niet of de technologieën veilig genoeg zijn. Bijna 80% van de ondervraagden zegt dat het management onvoldoende inzicht heeft in wat sociale media voor klanten en medewerkers kunnen betekenen.

Meerwaarde
Bijna driekwart is ervan overtuigd dat het gebruik van sociale media onopgemerkt organisaties binnensluipt als dit niet proactief beheerd wordt. Ook denken ze dat gebruik van sociale media een grote meerwaarde kan zijn voor de CRM binnen hun organisatie. Slechts 18% van de ondervraagde organisaties heeft de integratie van sociale mediasoorten in de bedrijfscommunicatie opgenomen. Zij geven aan dat de samenwerking tussen verschillende afdelingen duidelijk is verbeterd en de productiviteit is gestegen.   

“Sociale media-technologieën dringen steeds meer door tot het werkveld van IT-afdelingen”, zegt André Huizing, general manager bij Avanade Nederland. “Organisaties die niet proactief omgaan met deze ontwikkeling, zullen uiteindelijk klanten gaan verliezen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven