Intermec identificeert tien supply chain trends • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Intermec identificeert tien supply chain trends


Op basis van informatie die is verkregen uit relaties met duizenden klanten en toonaangevende ICT-leiders wereldwijd heeft Intermec een top tien samengesteld met technologische trends in mobiele, industriële en logistieke omgevingen
op het gebied van ICT, mobiliteit en supply chain.

Deze tien trends zijn:

1.Connectiviteit
Bluetooth, Wi-Fi en datanetwerken. Deze systemen zijn niet nieuw. Wat wel nieuw is, is de integratie van al deze technieken in één apparaat. Hierdoor is het tegenwoordig niet meer nodig om een PDA en een telefoon te gebruiken. Alle functies zitten in één apparaat.

2. Robuuste apparaten met GPS en geschikt om mee te bellen
Door middel van het integreren van GPS is het gebruiken van een apart toestel voor navigatie overbodig. De combinatie van GPRS en GPS in één apparaat is onder meer zeer geschikt voor het doorgeven van orders aan medewerkers die veel onderweg zijn.

3. Spraakherkenning
Doordat het nu mogelijk is om orders in te voeren met behulp van stemgeluid, wordt de arbeidsproductiviteit verhoogd. Er zijn voorbeelden waarbij een hybride vorm van barcodescanning met behulp van spraakherkenning 22 voltijdbanen kan besparen ten opzichte van het werken met alleen een barcode-scansysteem.

4. Mogelijkheid om digitale foto’s te maken
Door een foto te maken van afleverbewijzen of schapindelingen op locatie kan er veel sneller gewerkt worden. Daarnaast is deze technologie ook geschikt om informatie over de concurrentie te bemachtigen en om ongelukken te documenteren.

5. Mobiel printen
Door het gebruik van draagbare printers hoeven medewerkers die veel op de weg zijn niet meer terug naar kantoor om documenten op te halen. Tegenwoordig kan men stickers, labels, facturen, of opdrachtbevestigingen ter plekke printen.

6. Doorontwikkeling van 2D en andere vormen van barcodescanning
2D barcodescanning is een lange tijd niet efficiënt geweest, omdat de scanners de barcodes vaak niet goed konden lezen. Doordat scanapparaten tegenwoordig vaak zijn uitgerust met een autofocus functie is dit probleem verholpen.

7. RFID
Door de opkomst van RFID is het tegenwoordig een stuk simpeler om na te gaan welke goederen allemaal zijn geladen voor transport, want met behulp van RFID kan ieder pakket automatisch worden gescand voordat het op transport gaat. Daarnaast is er een trend waar te nemen in mobiele RFID-scanners. Een RFID-scanner op een vorkheftruck kan hetzelfde werk verrichten voor meerdere laaddocks.

8. RTLS
Het Real Time Location System maakt het makkelijker om de kostbare inventaris en gereedschappen in een magazijn te beheren. Middels Wi-Fi kunnen allerlei objecten in een warenhuis getraceerd worden. Een goede applicatie op dat gebied komt van Cisco Systems: Wireless Location Appliance.

9. Beheer op afstand
Applicaties die Remote Management mogelijk maken zorgen ervoor dat barcodescanners, printers, RFID-scanners en handcomputers vanaf een afstand te beheren zijn wanneer er fouten of onregelmatigheden optreden in de software.

10. Draadloze- en apparaatbeveiliging.
Veiligheid is in het supply-chain segment natuurlijk altijd van belang geweest. Maar ook de veiligheid van gegevens is uitermate belangrijke, vooral nu er steeds meer gebruik wordt gemaakt van draadloze netwerken. Veel apparaten en scanners zijn tegenwoordig dan ook uitgerust met beveiliging zoals 802.11i, 802.1x, WPA, WPA2, LEAP, FIPS-140, RADIUS servers en VPNs.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven