Ga naar hoofdinhoud

Intermec helpt Thaise luchthaven


Suvarnabhumi Airport in Thailand, de grootste en modernste luchthaven van Zuidoost-Azië, heeft Intermec gekozen om een RFID- en barcodesysteem te leveren voor de Cargo Free Zone.

Intermec geniet wereldwijd bekendheid als aanbieder van RFID en supply chain technologie en moet de luchthaven gaan helpen de in- en uitgaande goederen in de vrachtterminal en de bijbehorende opslagplaats te volgen. Suvarnabhumi Airport is de centrale luchtverkeershub voor Zuidoost-Azië. Het vliegveld heeft een NBIA Cargo Free Zone IT-project, met enkele van de meest moderne technologieën en diensten in de regio, waaronder het zogeheten RFID Customs Free Zone managementsysteem. RFID vormt een kernonderdeel van het IT-systeem.

Printers en readers
De Cargo Free Zone gebruikt ook Intermec barcodeprinters en readers om de vracht te volgen, als aanvulling op het RFID-systeem. Vrachtauto’s die de terminal binnenkomen, worden voorzien van RFID-labels, terwijl de vracht zelf barcodelabels krijgt, die gelezen worden met Intermec-barcodelezers.
Het RFID-systeem voor de Cargo Free Zone gebruikt een hele reeks Intermec RFID-apparatuur, waaronder 150 Intermec IF5 intelligente vaste RFID-lezers, 100 Intermec 751 robuuste mobiele computers, 100 Intermec IP3 draagbare RFID-lezers, 600 RF antennes, 46.000 plastic RFID-labels die kunnen worden hergebruikt, en 4.000 RFID-labels voor op de voorruit. Het barcodesysteem bestaat uit onder meer tien PD4 barcodeprinters en tien 1551 robuuste handheld scanners.

Trots
Thailand country manager van Intermec, Piyarat Srivaranon, is opgetogen over de opdracht: “Intermec is trots deel uit te maken van het Cargo Free Zone systeem van het nieuwe Bangkok International Airport. Het project zal het grootste RFID-systeem zijn in Zuidoost-Azië en zal snellere monitoring bieden van vrachtlocaties en vrachtbewegingen in de zone.”
Ook AMR Asia Company Limited, het bedrijf dat de systemen voor het project integreert en een Intermec Honours Partner is, toont zich blij met het project. Visith Somboon, president van AMR zegt: “AMR Asia Company Limited is er trots op de belangrijkste gebruiker te zijn van deze nieuwe technologie voor de Cargo Free Zone van het nieuwe Bangkok International Airport. Dit strategische project zal efficiënter management mogelijk maken van de luchtvrachtactiviteiten.”

Douaneprocedures stroomlijnen
“De belangrijkste reden voor de luchthaven van de Thailand Public Company Limited (AOT) om Intermec RFID technologie te installeren in de Cargo Free Zone, was om de goederenstromen sneller, accurater en efficiënter te laten verlopen. Het zal tevens de douaneprocedures stroomlijnen en de belastingafwikkeling voor doorvoer versnellen. Intermec biedt de beste technologie die op dit moment beschikbaar is en stelt ons in staat om onze doelstelling te verwezenlijken dé luchtvaarthub van Azië te worden.” 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven