Intergamma krijgt groen licht voor bouw mega distributiecentrum • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Intergamma krijgt groen licht voor bouw mega distributiecentrum


Intergamma heeft groen licht gekregen van de gemeente voor de bouw van een van de grootste distributiecentra van Nederland. Het dc komt n Tiel.

Niets lijkt de bouw van een van Nederlands grootste distributiecentra tegen te te houden. Intergamma mag zijn dc dat een slordige 70 miljoen gaat kosten bouwen van de gemeente Tiel.

Goedkeuring

Deze week heeft de Tielse stadsbouwmeester het architectonische ontwerp officieel goedgekeurd. Montea  ontwikkelt het warehouse dat Intergamma voor vijftien jaar huurt.

95.000 vierkante meter distributiecentrum

Het nieuwe warehouse van het moederbedrijf van winkelketens Gamma en karwei krijgt een oppervlakte van circa 95.000 m². Vanuit het nieuwe distributiecentrum worden vanaf midden 2025 alle 360 bouwmarkten van GAMMA en Karwei in Nederland en België bevoorraad. Door het samenvoegen van de vijf huidige vestigingen in één groot distributiecentrum wil Intergamma efficiënter gaan opereren en zijn vervoersbewegingen reduceren.

BREEAM

Voor het nieuwe distributiecentrum wordt geen nieuwe locatie ontwikkeld, maar wordt schaarse ruimte hergebruikt. Op de plek waar tot 2015 de AGC Glasfabriek gevestigd was, verrijst tien jaar later dit duurzame distributiecentrum. Het pand krijgt geen gasaansluiting en de 22.000 geplande zonnepanelen zullen naar verwachting circa 9.000 MWh aan elektriciteit leveren per jaar. Het pand dat wordt ontwikkeld door Montea moet het BREEAM Excellen label krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven