Ga naar hoofdinhoud

Inspirerend nieuwjaarsevent Egemin


Egemin Automation luidde, evenals in 2007, het nieuwe jaar feestelijk in met een bijeenkomst voor relaties op Slot Loevestein te Poederoijen. De inspirerende omgeving van het eeuwenoude slot vormde een prachtig decor voor het nieuwjaarsevent van de Gorinchemse automatiseerder van interne logistiek en procesinstallaties.

Het evenement had als doel nieuwe energie en frisse ideeen voor 2008 te bieden. Input voor de discussie werd deze keer gegeven door een tweetal sprekers, Carel van Sorgen van 247Tailorsteel.com en Hans Appel van Sun Microsystems.

247Tailorsteel

Carel van Sorgen is eigenaar van 247Tailorsteel, een jonge onderneming die een frisse wind doet waaien binnen het conventionele marktgebied van de metaalverwerkende industrie. Door bestaande technieken te combineren met on-line ordering en een volledig geautomatiseerde offerte- en bestelcyclus, productie en logistiek (o.a. de nieuwste generatie AGV’s van Egemin Automation), biedt dit bedrijf een tot nog toe ongekende combinatie van flexibiliteit, kwaliteit en levertijd. 247Tailorsteel richt zich als specialist in snijwerk in plaatmateriaal op de productiebedrijven die nu nog zelf hun producten snijden. En dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. En gewoon in Nederland, in Varsseveld. Nog wel, want als het aan Carel ligt, wil hij nog voor hij met pensioen gaat, het concept uitgerold hebben.

Sun Microsystems

Hans Appel is zowel CTO bij Sun Microsystems als lector aan de Hanzehogeschool in Groningen. Hij is al meer dan 37 actief in de automatisering. Op energieke wijze brak hij een lans voor het positief gebruiken van de nieuwe mogelijkheden die de technologische ontwikkelingen, met name op het gebied van intelligente sensoren, ons bieden. Ook hield hij de aanwezigen voor dat het onvermijdelijk is dat iedereen een digitaal profiel krijgt en dat we dat vooral moeten gebruiken op een positieve manier. Vanuit Groningen begeleidt hij jonge mensen, studenten, voor wie het gebruik van nieuwe technologie vanzelfsprekend is en die de industrie kunnen helpen om nieuwe technologie ook industrieel in te zetten.

Na een smakelijk dessert, een goede kop koffie, een laatste blik op het uitgelichte slot Loevestein en voorzien van goede ideeen en nieuwe contacten verdwenen de gasten één voor één in de donkere nacht van de polder.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven